Kanaliserad vila

Efter förra veckans hårda vecka på 22 timmar blir det nu lugn 8 h-vecka med tre vilodagar. Det ska bli gött. Den mentala vilan är lika viktig som den fysiska. Ida och jag hade fått en fin bröllopspresent av mina gamla skidgymnasiekompisar Linus Davidsson, Jochen Gustafsson och Markus Jönsson med respektive och barn. Så hela tisdagen hängde vi på Dalslands kanal på en båt och åkte rälsbuss hem. Det var härligt avkopplande.

Förra året var vi 8, nu är vi 10,5

På vägen upp till Ed passade jag och Markus på att åka Alliansloppsbanan mellan Vänersborg och Trollhättan med klassiska tävlingsskidor. Alliansloppet är Sveriges (världens?) största rullskidstävling och går två varv på en 28 km-bana. Tävlingen avgörs 28 augusti och fungerar även som SM. Jag hade tänkt att göra premiär i år, så det var roligt att kika på banan. Den är mycket platt och innehåller i princip bara två uppförsbackar. Mycket stakning blir det.

Erik, Jochen och Jönsson efter en cykeltur i trakterna kring Ed.

Erik, Jochen och Jönsson efter en cykeltur i trakterna kring Ed.

På kajen i Håverud

På kajen i Håverud

Vi hann även med ett cykelpass i Ed innan vi från till akvedukten i Håverud.

Hela helgen gick jag omkring i barfotaskorna Fivefingers. Det känns riktigt häslosamt och jag kan nästan känna hur stabiliserings-musklerna i fötterna växer och förebygger skador. Dessutom är det fruktansvärt snyggt till piké.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Rullskidor. Bokmärk permalänken.