Rhoca-gil rockar

Det blev en mycket lyckad 4-dagarssejour i Skåne. Jag har nu åkt upp för 14 olika 100 m-stigningar på Hallandsåsen på rullskidor eller cykel. Det är nog bara motorvägen i norr och söder som saknas för att bli komplett. Jag säger som rullskidsikonen Håkan Huselius: ”Vem har sagt att Skåne är platt?”

Min gode cykelvän David Höglund kom på besök i Borås idag och stannar några dagar. Han cyklade GP-elittävlingen mitt i centrum och Ida och jag agerade funktionärer. Tyvärr regnade det så vi lämnade kameran hemma. Det hade varit ganska häftigt annars, hela Sverigeeliten runt, runt i en dryg timme på en 1,25 km-bana. David körde i alla fall starkt och blev cirka 30:e man.

På plats i stan blev jag övertalad av några cykelkompisar att trampa runt Velofondo Vårgårda på lördag. Det är en 14 mil lång elittävling med motionärer. Cykeltävlingar är ofta antingen rena elittävlingar med 50-100 deltagare, eller motionslopp utan tidtagning. Det finns mycket få lopp för sådana som mig, alltså de som vill tävla men inte är elitcyklister. Ungefär som ett långlopp på skidor. Så det blir till att ta fram racern igen efter några veckors paus, köpa några dubbeljapp, sätta på finhjulen och ge David Höglund en match. Skulle jag mot all möjligt förmodan komma före honom i mål kommer han att få höra det i all framtid.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel. Bokmärk permalänken.

3 svar på Rhoca-gil rockar

 1. HIF-Nille skriver:

  jodå, Italienska vägen har knäckt även de bästa av män. 🙂 lycka till på tävlingen! själv fick jag domen av farbror doktorn igår: Iliotibialis band friction syndrome, aka löparknä. rast och vila samt stretching står på programmet.

 2. Orestig skriver:

  Du kan alltid hänga med mig ner till gran fondot i Kungsbacka 21 augusti. Passerar Borås på vägen. Kolla cykelcity.se

 3. Erik Wickström skriver:

  Italienska vägen i Båstad. Italienska ängen i Vejbystrand. Italiensk afton i Helsingborg. Skåne verkar vara fyllt av parmesan och parmaskinka. Kör brödkaveln för att lösa IT-bandsproblemen!

  Grand Fondo i Kungsbacka låter väldigt lockande. Jag ska se hur psyket mår efter provet i morgon. Tack för erbjudandet!

Kommentarer är stängda.