5 h fotosession med Andreas Lindén och Luca Mara

Slutartid 1/25. Actionbilder för cykel landar ofta på 1/60. Det tog mig ca 10 försök innan jag fick fart i den här bilden.

Slutartid 1/25. Actionbilder för cykel landar ofta på 1/60. Det tog mig ca 10 försök innan jag fick fart i den här bilden.

I måndags tillbringade jag 5 timmar vansinnigt nära svindyra objektiv och en tokstor blixt (flash, inte lightning). Men jag var varken fotograf eller objekt. Jag tog i och för sig de bilderna som visas här (klicka på dem så växer de), men för finbilderna kvalar jag inte in.

Erik bakom kameran, Andreas på en kub.

Erik bakom kameran, Andreas på en kub.

Jag ska skriva ett par reportage för några tidningar om boråscyklisten Andreas Lindén, som gjorde en svensk klassiker inkl transporter på under 20 timmar. I fredags gjorde vi intervjun på ett par timmar över en Caesarsallad och i måndags var det dags för foto. Förresten Andreas Lindén är en extremt inspirerande person som får en att tänka på och omvärdera både träning och livsfilosofi. Hoppas han blir skadefri snart så vi kan slå följe på Rya Åsar.

Luca skjuter Andreas.

Luca skjuter Andreas.

Det var otroligt intressant att se hur proffsigt fotografen Luca jobbar. Han hade kommit ned från Stockholm samma dag och vi tog bilder på alla klassikermoment (rullskidor, cykel, löpning, simning) vid Kypegården. Luca är lugn, på gränsen till sävlig. Men när det gäller bilder vet han vad han vill. Och det blir alltid riktigt bra. Tillsammans regisserade vi hundratals bilder som jag snart kommer att få se. Luca hade ett kamerahus, tre objektiv och en skitstor, extern blixt.

Denna vecka blir det inte så mycket träning. Kör hårt när jag väl kör. Hoppas vara hyfsat fräsch i skallen på lördag då Alliansloppet/rullskids-SM avgörs.

Se storblixten till vänster.

Se storblixten till vänster.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor. Bokmärk permalänken.

1 svar på 5 h fotosession med Andreas Lindén och Luca Mara

  1. Malin B skriver:

    Låter som en grym dag! Ceasarsallad är ju aldrig fel heller 😉

Kommentarer är stängda.