Jonas Colting och Tobias Westman

Tobias Westman

Tobias Westman

En rubrik säger mer än två ingresser och fyra brödtexter. De senaste dagarna har jag tränat med två helt underbart excentriska konditionsidrottare: Triathlonikonen, stenålderspromeneraren, paleolitkostförespråkaren och boråsälskaren Jonas Colting OCH rullskidsvärldsmästaren, brandmannen, idésprutan och stålsicklaren Tobias Westman (aka Mr. Rullskidor).

Frågar man Jonas eller Tobias “Hur är läget?” får man inte direkt svaret “Jo tack, träningen flyter på och det går bra på jobbet, lite mycket ibland bara. Flickvännen mår bra och idag ska vi tvätta och handla mjölk med ICA-kortet. I helgen funderar vi på att byta bilförsäkring.”

Nej, det blir alltid galna, roliga och intressanta diskussioner med dessa pågar. Westman ger mig en massa värdefulla tekniktips på rullskidor och styrkeövningar på gymmet som ingen tänkt på. Han går alltid sina egna vägar och kan snacka oavbrutet i en halvtimme om hur man kan förbättra kullagret på skejtrullskidorna för att på så sätt kapa en sekund på en 3-mil. Inte undra på att han uppfunnit ett antal skidprylar och -redskap lite här och där. Många tycker Tobias snackar mycket skit, det gör han också. Men det mesta är riktigt nyttigt att ta del av.

Jonas Colting och Erik Wickström

Jonas Colting och Erik Wickström

Jonas är mer reflekterande och filosoferande. Han tycker till hårt om allt och alla. Det finns det många som gör, men det fina med Jonas är att allt han säger är väl underbyggt. Han har upprört många läkare genom att i Borås Tidning bl a skriva att man inte ska ta influensavaccin, att man ska undvika solskyddsmedel och att alla skulle må bra av att fasta 24 timmar lite då och då. Jonas och jag satt 4 h på vintercykeln igår, det var skitmysigt och jag njöt en chokladbiskvi till kaffet vid fikastoppet i Bollebygd. Vad Jonas åt låter jag vara osagt eftersom han ger kostråd till folk…

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

1 svar på Jonas Colting och Tobias Westman

  1. Maj skriver:

    Det låter hur mysigt som helst detta! Vilka personer.

    Kul med rullskidor, jag har länge funderat på att skaffa sådana, eftersom jag tycker det ser riktigt kul ut. Jag gillar att hålla på länge med träningen, bra sysselsättning liksom. Men du tränar det för att du håller på med skidåkning annars??? =)

    Hoppas du får en fin dag, Kram!

Kommentarer är stängda.