Succé i Visttest – klen uppför Isaberg

Ömsom vin ömsom. Så är träningen ofta. I tisdags persade jag överlägset på uppförsintervaller och i torsdags slog jag personligt rekord med hästlängder på Visttest vid Ulricehamns alpinanläggning. Jag sprang på 18.42 min, vilket är ungefär 1 minut bättre än jag tidigare gjort. Det kändes riktigt kul att putsa tiden, särskilt eftersom jag innan start sade att jag skulle krossa mitt tidigare rekord. Det kändes som att gå dit och ställa ut skorna.

En härlig bonus var att slå Markus Jönsson med 12 sekunder. Dock sjukt imponerande av honom eftersom han nästan bara tränar rullskidor och styrka. Han blir ännu livsfarligare i vinter än tidigare. Jag är glad jag kan slå honom på något. En pingismatch skulle jag nog också kunna vinna mot den nyblivne fadern.

Erik och Oskar på toppen av Isaberg

Erik och Oskar på toppen av Isaberg

Akterseglad å det grövsta
Idag fick jag äntligen komma ner på jorden efter alla bra insatser. Jag gjorde en riktigt, riktigt dålig rullskidstävling i Hestra i samband med ett läger med Smålands Skidförbund. Vi körde 2 gånger uppför Isaberg (135 höjdmeter på 1,8 km) och tävlingen fungerade även som öppet DM. Oskar Lund, Peter Arnesson och Emil Ekman åkte fort som attans, jag var sååååååååååååå långt efter. Oskar skuttade upp på cirka 6.45 min per race, jag på cirka 7.50 min.

Jag var inte stakat eller knappt använt armarna på 3 veckor pga armbågsproblem, men den var blivit successivt bättre och jag valde att pröva idag. Jag kände nästan ingen smärta, men oj vad man förlorar i armkraft utan stak- och styrketräning på så kort tid, det kändes framförallt i stakningen de första 100 m.

Men jag ska fortfarande inte vara 1 minut efter på 7 minuters åkning. Det är ju katastrof! Det var ännu ett bevis på att jag måste bli bättre i armstyrkan och att åka fort på korta åktider. Efter andra loppet åkte vi en tredje gång utom tävlan. Tiderna på de tre uppförsåkningarna blev 7.53-7.47-7-45 med maxpuls 166,169,178. Något säger mig att jag behöver hård uppvärmning…

Peter Arnesson (2:a), Oskar Lund (1:a), Emil Ekman (3:a). ALLA IF HALLBY SOK!

Peter Arnesson (2:a), Oskar Lund (1:a), Emil Ekman (3:a). ALLA IF HALLBY SOK!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Rullskidor. Bokmärk permalänken.

2 svar på Succé i Visttest – klen uppför Isaberg

  1. Orestig skriver:

    Du glömde nämna att alla utom jag och Linus blev diskade eftersom ni inte hade glasögon;)

  2. Tell skriver:

    Alltid lika kul att läsa din blogg !

Kommentarer är stängda.