Lyckat Vasaloppsläger i skidtunneln i Torsby med Din Kondition

Vasaloppsläger med Din Kondition i Torsby oktober 2010.

Vasaloppsträning med Din Kondition i Torsby oktober 2010.

Det är tur att livet är så roligt, vad tråkigt allting hade varit annars. Igår kom jag hem efter ett tre dagar långt skidläger i Fortum Ski Tunnel i Torsby med mig som reiseleiter och instruktör. Totalt var vi åtta stycken nybörjare och mer erfarna från Borås, Jönköping och Landskrona som bodde på Valbergsängen och tränade främst i tunneln. Klicka här för att se på vårt upplägg.

Pierre, underbart nördig boråsare med galet bra teknik för att bara ha åkt skidor i ett år.

Pierre, underbart nördig boråsare med galet bra teknik för att bara ha åkt skidor i ett år.

Jag har ännu inte sett svaren från utvärderingen, men det kändes som adepterna var nöjda. Vi tränade mycket teknik och det var så himla kul att se hur alla förbättrades: bättre höftarbete i diagonalåkning, rätt tajming vid stakning med frånskjut (armar och ben synkroniserade) och bättre användande av bålmuskulaturen i stakåkningen.

Sista dagen tillhanda höll jag lite skejtutrustning så alla fick testa på den ädla fristilskonstens fem växlar. Alla skötte sig bra och det var en härlig stämning i gänget. Skidåkare är verkligen ett trevligt släkte som man mår bra av att umgås med. Deltagarna bestod av den eminenta skaran skidnörd-Pierre, skejta snyggt-Annika, snabb-Tomas, alltid glad-Madelene, hockey-Daniel, Skike-Patrik och inget minne-Ulf.

På lördagseftermiddagen tränade vi löpning, skidgång och lite styrka, annars genomfördes alla pass i tunneln. Stort tack till alla deltagare! Vissa av er kommer jag säkert se i vinter på skidkursen (också genom mitt företag Din Kondition), se anmälan här.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.