Köpenhamns Skidklubb tar väl hand om sina skidinstruktörer

I natt kl. 03.00 kom jag hem från en mycket rolig och givande helg i Skeikampen, strax norr om Lillehammer. För andra året i rad jobbade jag som instruktör för Köpenhamns Skidklubb och det är verkligen roligt att arbeta med så entusiastiska och motiverade adepter. Alla var Vasaloppsåkare som redan kunde åka skidor, så vi fick möjlighet att medlest videokamera och koner slipa på detaljer i teknik, styrka och balans.

Jag tyckte alla fyra 2-timmarspassen (ett på fredagen, två på lördagen och ett på söndagen) gick bra och jag fick mycket positiv feedback. Att man sedan kom till dukade bord med äkta danskt rågbröd, äkta dansk leverpastej och äkta importerat rödvin av Merlot-druvor varje dag gjorde inte saken sämre.

Det blev ett träningspass på en knapp timme per dag för mig själv också, bland annat skejtintervaller i 25 minusgrader. Satan vad kärvt och satan vad rumpmusklerna fick jobba.

Oil4Life omega-3 fettsyrabalans

Oil4Life med omega-3 på burk

Planeterna ej i linje
Tro det eller ej, med jag har börjat dopa mig lite med kosttillskott. Jag har aldrig tagit kosttillskott i hela mitt liv innan, men när Oil4Life snackade om vikten om omega-3 och sedan erbjöd mig att testa produkten och skriva om den vek jag ned mig. Och faktiskt tror jag lite på det. Läs mer om ministudien här och se mina egna värden på omega-3 och ratiot mellan omega-6 till omega-3 här.

Blåskädd Hallbyåkare i UT topstory
Med risk för att bli stämd av Ulricehamns Tidning lägger jag upp en pdf-version av deras tisdagsupplaga förra veckan. Notera förstasidan och sida 15, som båda täcks till hälften av en stor bild från förra helgens träningstävling på Ulricehamns golfbana.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.