Bordshockey-VM och Huskvarnaloppet

Igår avgjordes årets viktigaste tävling: Bordshockey-VM. Vi är ett gäng högstadiekompisar som träffas varje år 22 december i min fars hus (där jag växte upp) för att se vem som är bäst med puck på bord. Vi brukar vara 10-15 st, varav de som var med på första VM är så kallade A-VM-spelare. Vi går direkt in i huvudturneringen och slipper att kvala i B-VM. Även ifall en B-VM-spelare vinner kvalturneringen och sedan hela VM måste denna kvala igen nästa år: kardinalerna i A-VM ändras aldrig. Kan tyckas lite orättvist, men det tycker inte vi i A-VM.

Jag själv är ganska dålig, men ett par år har jag gått till semifinal. I år vann jag 1 av 3 gruppspelsmatcher och åkte som vanligt ut i kvarten. Bizze Wing vann för 12:e gången av 14. När han har en gipsad arm går det att slå honom, inte annars.

Blodsmak i munnen är bra grejer
I tisdags avgjordes Huskvarnaloppet 12 km F i kallt och fint vinterväder, se resultat här. Jag gick ut hårt och blev rejält trött, fick till och med blodsmak. Satans var trött jag blev, La Sgambeda kändes i benen. Peter Arnesson startade 30 s efter mig och kom ikapp efter drygt 2 av 4 varv. Jag tog ryck och följde med tills det var några hundra meter kvar till mål. Jag var nöjd med min 5:e-placering 38 s efter Anton Järnberg och hade bra skidor, vallade med Starts HF80 utan pulver. Konkurrensen i Götaland är nu brutal, vet inte om det någonsin varit så många bra åkare här nere. Alla toksatsar.

Idag har jag lagt in sill och gjort min eget julbröd, naturligtvis är receptet hemligt. Annars får jag nog erkänna att min underbara fru fixat med mesta inför julfrosseriet. Glad jul!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.