Längdskidkurs #3 har tre platser kvar

Intresset för längdskidkurserna har varit enormt. Totalt 30 platser i två grupper fylldes upp snabbt och därför bestämde jag att hålla ytterligare en kurs. Upplägget blir liknande de andra (se info här) med fokus på teknikträning i klassisk stil inklusive videofilmning. Sista halvtimmen på den första träningen kommer vi att titta på åkstilen på TV och jag ger förslag på hur den kan förbättras, det blir alltså en bra blandning av teori och praktik. Vi kommer även att testa på balansträning, snabbhet och intervaller.

Vi kommer att träffas vid tre tillfällen: Tisdag, onsdag, torsdag, 11-13 januari kl. 18.00-19.30 på Borås skidstadion. För de som vill ha vallahjälp kommer jag att finnas på plats i vallaboden från kl. 17.30. Priset är 800 kr per person och deltagarantalet är begränsat till 12 st. Idag 27 december är 9 st anmälda.

Rimbattle

Rimbattle

Upp 1,9 kg på en måltid
Julen var som vanligt fantastiskt trevlig på Lönnåsen hos Idas föräldrar i Aplared utanför Borås. Jag tog två fin skalper på julafton: först vann jag ett mycket jämnt rim-battle mot Idas lillasyster Åsa med 5-4. Vi fick 1,5 min på oss att rimma på en julklapp och sedan bedömde en jury på tre personer vem som var bäst. Egentligen var Åsa aningen bättre än mig, men hon blev faktiskt skitnervös i slutet och kunde inte komma på ett bra, fyraraders rim på vinterdäck i den helt avgörande omgången.

Seger efter störst viktåkning

Seger efter störst viktökning

Sedan hade vi lite ätartävling vid middagen. Samtliga sju deltagare vägde sig före och efter maten och jag vann efter en uppgång på 1,9 kg. Vi drack ungefär en julmust var, så det mesta var mat. Tricket var att äta mycket potatis, det väger mycket och är inte alltför mättande. Men tro mig, jag är lite av en människa också och njöt av allt det goda och stoppade inte i mig till bristningsgränsen.

Simträning för triathlon efter program
Jag gör fortfarande framsteg (från en låg nivå) i simningen. Martin Josefsson och jag hade ett skitmysigt pass i Borås Simarena idag innan frukost. Jag har läst på lite om teknik- och styrkeövningar och har satt ihop ett simpass vi kör. Om det är optimalt vet jag inte, men det blir mycket fart och tiden flyger förbi. Idag tog passet 1h 10 min. Martin är cirka 5 s före mig på 100 m crawl.

Erik och Martins simpass
– 200 m bröst lugnt
– 5*100 m (sammansatt), 30 s vila (idag 1.54-1.55-1.55-1.54-1.48 min, nytt personbästa)
– 4*50 m (1: a och 3:e 25/25 hö/vä, 2:a och 4:e 25/25 knytnäve/öppen), 10 s vila
– 4*50 m (sammanfatt, accelererande), 20 s vila
– 100 m bröst lugnt
– 6×100 m (1x paddlar, 1x paddlar dolme, 1x dolme, 1x dyna, 1x dyna fenor, 1x fenor), 20 s vila
– 4*50 m (fenor paddlar), 20 s vila
– 100 m bröst lugn
– 2*150 m (var 3:e och 6:e 25:an max), 20 s vila
– 200m bröst lugn
Totalt 2600 m, varav 2000 m crawl

I morgon ska Ida, jag, Mårten, Per, David och Sara till Grövelsjön för nyårsfirande. Harald och Anna kommer också dit, så då får jag domen för min för tillfället usla löpform. På vägen hem blir det Morapinglan på söndagen och en dags journalistarbete på ett rullskidband i Mora på måndagen.

Stieg räcker ut tungan på julafton utan att fråga.

Idas och min katt Stieg räcker ut tungan på julafton utan att fråga.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Simning. Bokmärk permalänken.