41:a i La Sgambeda med mersmak av parmesan!

Erik Wickström har åkt 42 km skejt på 1 h 40 min

Erik Wickström har åkt 42 km skejt på 1 h 40 min

– Åh fan, är det du din jävel!
Orden uttalades av Daniel Tynell tidigare idag. Jag kunde inte låta bli att hetsa honom lite när jag kom upp jämsides med Grycksboexpressen en bit in i dagens La Sgambeda. En tävling på 42 km skejt i Livigno och säsongens första världscuptävling i långlopp.

Jag samlar på stämplar i mitt Worldloppet-pass. Det innebär att man ska åka 10 av de stora långloppen i världen och i år har jag valt att åka tre stycken, alla för mig nya långlopp. I helgen kom jag dock på att La Sgambeda endast ingår i långloppsvärldscupen (FIS Marathon Cup) och inte i Worldloppet. Så jag åkte hit helt i onödan.

Marcus Leijon med min rumskamrat för helgen: Markus Jönsson

Marcus Leijon med min rumskamrat för helgen: Markus Jönsson

Hängde med i 3 mil
Loppet gick bra från start till mål. Bra start, bra disponerade krafter, bra skidor, bra drickalangning. Jag har inget att skylla på. Och jag är stolt och nöjd med resultatet. Men så här efterhand hade det naturligtvis varit kul om man fått en bättre start och legat längre fram i klungan när den splittrades upp efter 3 mil. Det borde ha gått att hänga med hela vägen in, med max insats i tre kilometer hade det sedan varit mest nedför på tillbaka vägen. Aldrig ska man vara helt nöjd…

Men att få köra med namn som Oskar Svärd, Björn Lind, Simen Östensen, Daniel Tynell, Jerry Ahrlin och bröderna Aukland i 3/4 av en världscuptävling känns onekligen coolt. Jag var bara 2,16 efter täten på 42 km och bara 3 sekunder efter Daniel Tynell. Att sedan få dela detta min sin far var en extra bonus. Och all pasta carbonara, italienskt rödvin och Rubiks kub-stora parmesanbitar gjorde inte saken sämre. Tack Livigno! Och tack Bengt för supervallningen!

Resultat La Sgambeda Herrar 42 km skejt
1) Fabio Santus, ITA, 1.37.49,6
2) Simen Østensen, NOR, + 1,8
3) Cristian Zorzi, ITA, + 3,0
5) Jerry Ahrlin, SWE, + 3,8
16) Oskar Svärd, SWE, + 10,0
18) Jaak Mae, EST, + 10,2
19) Rickard Andreasson, SWE, + 11,9
20) Jørgen Aukland, NOR, + 12,4
21) Markus Leijon, SWE, + 14,3
22) Anders Aukland, NOR, + 15,2
29) Stanislav Rezac, CZE, + 17,3
31) Andrus Veerpalu, EST, + 18,3
33) Björn Lind, SWE, + 19,1
38) Markus Jönsson, SWE, + 2.13,1
39) Daniel Tynell, SWE, + 2.13,7
40) Erik Andersson, SWE, + 2.15,2
41) Erik Wickström, SWE, + 2.16,8

Medelpuls 160, max 175 (min maxpuls är 190). Och ja, det kändes att det relativt flacka loppet med 400 m totalstigning gick på 1800-1900 meters höjd.

En enfaldig vinnare i Ymerloppet med en trefaldig vinnare i Vasaloppet.

En enfaldig vinnare i Ymerloppet med en trefaldig vinnare i Vasaloppet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

5 svar på 41:a i La Sgambeda med mersmak av parmesan!

 1. Christina Venderot skriver:

  GRATTIS! Bra jobbat

 2. Martin Claesson skriver:

  Man får gratulera till en mycket solid insats!

 3. Erik Wickström skriver:

  Tack för gratulationerna. Jag ska göra mitt bästa för att slå den där Jönsson nästa gång.

 4. Z skriver:

  Fan du e grym!! Skidor på hemmaplan i julhelgen? Nyårhelgen? Hemma hela v 1! Spårat med pistmaskin ner till kyppe och “klämma” nu !!
  Hör av dig!

 5. Erik Wickström skriver:

  08.30 vid skidstadion både 24:a och 25:e. Vi ses där!

Kommentarer är stängda.