20h-vecka i underbara Grövelsjön

Hela gänget förutom Ida som tog bilden.

Hela gänget förutom Ida som tog bilden. Jag ska passa på att erkänna att Per Forsberg (längst till höger) stakade ifrån mig på en 100 meters-tävling. Jag kommer ångra den här bekännelsen bittert, men Pers sätt att använda bålen vid stakning är mycket imponerande. Hade han inte fikat så mycket och tränat så lite hade han kunnat bli riktigt farlig i skidspåren.

Fantastisk fru, härliga vänner, gudomlig skidåkning, ljuvligt rödvin och sagolik nyårsmeny gör livet lätt att leva.

Erik Wickström

Erik Wickström

Jag sitter i Karl-Johan Westbergs lägenhet i Mora efter en förbannat skitkul vecka i Grövelsjön tillsammans med Ida och SEX mycket nära vänner. Turligt nog var internettillgången knapphändig så jag jobbade inte så mycket. Istället blev det många skidmil och massor av god mat och dryck. Vi bodde i en stor stuga med bastu och öppen spis som jag och Ida fick låna i bröllopspresent. Huset låg i Västsätern, nära till pianobaren i Storsätern och i anslutning till spåren i Grövelsjön och Lövåsen.

Att rulla sig i snön efter bastubad är bra för kropp och själ.

Att rulla sig i snön efter bastubad är bra för kropp och själ.

Efter La Sgambeda på hög höjd var jag väldigt sliten mer än en vecka, men nu börjar det gå över. Jag tycker för övrigt verkligen att jag har mognat i träningen. Förr körde jag bara på utan att tänka och jagade träningstimmar. Nu funderar jag brtydligt mer över teknik, styrka och utrustning. Det hjälper! Det gäller att våga avstå träningspass för att göra dessa “onödiga” ting. Denna vecka fokuserade jag dock på att åka mycket skidor, eftersom jag inte gjort det sedan Bruksvallarna i november. Så här såg veckans träning ut:

Måndag
– 1,05 h simning (mest crawl) med mycket teknik och fart
– 2,02 h klassiskt varav 1,47 h (32 km) i A2-fart, vilket motsvarar strax under långloppsfart

Tisdag
– 8 st 2 min-intervaller skejt med 1 min vila. Totalt 1,06 h

Onsdag
– 20 min bålstyrka på matta och med kettlebell
– 2,08 h klassiskt
– 56 min skejt

Torsdag
– 40 min morgonjogg
– 10 st 4 min-intervaller klassiskt med ca 85% av maxpuls. 1,5 min vila. Totalt 1,40 h
– 1,40 h klassiskt

Fredag (totalt 80 km skidåkning på nyårsafton!)
– 20 min bålstyrka på matta och med kettlebell
– 3 h klassiskt
– 2 h skejt

Lördag
– 2 h klassiskt
– 42 min jogg

Söndag
– Morapinglan 10 km F. Slog Daniel Tynell! 2,13 min efter segraren Jörgen Brink. 40 min upp- och nedåkning.
– Pizzaätning

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

4 svar på 20h-vecka i underbara Grövelsjön

 1. Fredrik Rosén skriver:

  Grymt bra kört i helgen.

  Kör du fortfarande med primateria sicklat?

  Kör hårt.

  • Erik Wickström skriver:

   Tack. Jag kör på de skidorna jag stålsicklat med primateria, men jag lägger valla utanpå. De klassiska skidorna har jag inte stålsicklat än.

   • Fredrik Rosén skriver:

    Visst funkar det bra?
    Jag kör med med valla uppepå.

    Vilka sicklar kör du med?
    Använder du struktursickeln något i kallfören?

    Vore kul o få utbyta erfarenheter.

    HA de gott.

 2. Erik Wickström skriver:

  Jag har kört 4 gånger rough cut, 4 gånger structure cut och sedan några gånger med p-cut. Har inte experimenterat så mycket än (typ ingenting), men är sugen på att börja testa lite. Till Tranemoloppet kanske jag ska karva lite, jag vill lära mig mer men lägger inte ned så mycket tid i vallaboden än.

  Håller med att vi borde dela erfarenheter, jag får skärpa mig och börja valla lite mer.

Kommentarer är stängda.