Minkar, spannångest och DM-brons

Jag sitter på Elsies Konditori i Nässjö och har precis lagt upp fyra nyheter på skidsport.com. Förra helgen stannade Ida och jag till här efter Storebroloppet och jag gillade atmosfären. Känns tryggt och inte tryckt.

I dagens 30 km K med individuell start fick jag inte riktigt till det. Hade svårt att komma igång och fick inget riktigt flås. Låg puls: medel 153 (81%) och max 168 (88%). Banan var riktigt flack, med en totalstigning på 325 meter. Jag har svårt att pressa mig hårt i klassiskt då det platt, delvis pga för dålig stakteknik, men idag berodde det nog på fler saker. Bland annat blev jag lite kall om benen utan långkalsonger, särskilt knäna. Att frysa på tävling är icke bra. Stort grattis till Emil Ekman som var grymt stark idag och vann överlägset. Jag själv borde ha blivit tvåa, men kom trea efter Joakim Åleheim. Kul i alla fall att få revansch på polaren Oskar Lund. Den orutinerade ynglingen låg 15 s före mig efter 5 km, men 37 s efter i mål.

Mycket att lära om skidorna

Maten till minkarna lägg på buren och liknar något helt annat.

Maten till minkarna läggs på buren och liknar något helt annat.

Jag brottas också lite med mina klassiska skidor. Jag har inget klassiskt par från förra året och istället många nya par i år. Eftersom jag har lite för lite koll på alla spannhöjder och -längder så blir det lite som det blir just nu. Inte bra. Jag ska ta tag i det där och försöka ta alla skidorna till Ski & Run i Göteborg och be dom kolla på prylarna. Oj vad ångest det är med skidor, struktur, glidvalla och fästvalla. Men jag försöker lära mig allt som går. Här finns förresten en bra sida för skid- och strukturnördar: http://addtheinches.blogspot.com/.

Emil har massa konstiga mätinstrument hemma, bland en blodtrycksmätare. Jag testade mig för andra gången detta millenium och hade 125/60. Emil sade att det var lågt. Men ändå slog han mig idag.

Emil har massa konstiga mätinstrument hemma, bland en blodtrycksmätare. Jag testade mig för andra gången detta millenium och hade 125/62. Emil sade att det var lågt. Men ändå slog han mig idag.

Idag åkte jag på samma Fischer Carbonlite som i Jizerska, då det också var klisterföre. Stämpeln säger 28/902, vilket betyder plusbelag med klisterspann. Tror dock jag skulle ha lagt klistret lite tjockare och lite kortare idag, det är sådant man lär sig genom att åka mycket på skidorna.

Eksjö ligger 2 timmar från Borås, så jag sov över hos Emil utanför Nässjö. Han bor asfint på landet och hans föräldrar driver bl a en minkfarm.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.