Från akuten till DM-silver

Emil Ekman (3:a), Oskar Lund (1:a), Erik Wickström (2:a) i DM. Snygge-Marcus vann tävlingen, men han fick ingen medalj eftersom han tävlar för Ulricehamn.

Emil Ekman (3:a), Oskar Lund (1:a), Erik Wickström (2:a) i DM. Snygge-Marcus vann tävlingen, men han fick ingen medalj eftersom han tävlar för Ulricehamn.

Jag försöker undvika snowboard, hockey, innebandy, bungyjump från Turning Torso, tjurfäktning och andra riskfyllda aktiviteter under säsong för att minska skaderisken.

Därför kunde jag inget annat än asflabba när höll på att bryta handleden på Borås Simarena. Bassängen var välbefolkad i onsdags så vi fick dela bana. Bra pass förresten, jag snittade 1.48 min på hundringarna med 30 s vila, nytt PR. En gång då vi möttes råkade jag mitt i mitt grymt kraftfulla crawltag (jag jobbar ständigt på min miserabla teknik) slå till Martin i huvudet. Martins skalle är gjord av samma stål som hans psyke, så jag fick ont som satan och blev tvungen att konsultera min syster – Doktor Ellen – över min svullna handled.

Hon misstänkte benbrott och skrev ut en remiss. Efter 3,5 timmar på röntgenavdelningen i Borås fick jag reda på att bilden inte innehöll några brutna ben. Puh!

Första DM-medaljen i Småland

Kommer man 2:a i Smålands DM vinner man en tävlingsdräkt anno 1987.

Kommer man 2:a i Smålands DM vinner man en tävlingsdräkt anno 1987.

Det blev ingen skidåkning för mig ons, tors, fre, och inga intervaller sedan tävlingarna förra helgen, så jag var lite osäker på formen. Dessutom hade jag bara stått på skejtskidorna två gånger i år: Morapinglan och Västgöta-DM.

Men dagens smålands-DM 15 km F i Eksjö gick bra, förutom att Oskar Lund var tre fucking jävla k*k-sekunder snabbare än mig. Jag tog som vanligt detta år ut mig riktigt bra, max 180 (95%) och medel 171 (90%) i puls. Se resultat här.

I morgon ska Oskar få pisk, då är det 30 km K individuell start.

Kan förresten varmt rekommendera Svenska Krogen i Borås. Ida och jag åt där i år och maten och servicen är att dö för. Även rödvinet var en höjdare, en Ripasso från 2008 av druvan Corvina. Testa den och upplev en ny värld!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Simning, Skidor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Från akuten till DM-silver

  1. Vilken njutare du är Erik, like! Och jävligt grymma prestationer du radar upp i skidspåret samtidigt, stort!

  2. Anders skriver:

    Jag håller med Richard, riktigt kul att läsa!

  3. Erik Wickström skriver:

    Tack Rickard och Anders! En gör så gött en kan.

Kommentarer är stängda.