Kung Oskar blev 14:e på SM

Oscar II var kung i Sverige 1872–1907. Från och med 2011 heter vår nya kung Oskar Lund. Min ödmjuke klubbkamrat gjorde idag med fet råge sin livs lopp och blev 14:e man på SM i Sundsvall, på distansen 15 km K.

Oskar Lund skördar framgångar överallt.

Oskar Lund skördar framgångar överallt.

Oskar är väldigt bra på att diagonalåka. Det är inte jag. Det känns som jag behöver lite mer fäste för att få ned skidorna, vilket beror på att jag inte får till tyngdöverföringen som jag vill. Men även om man bortser från detta hade jag som vanligt (när det gäller klassiska tävlingar) problem med skidorna. Trots samma valla och vallare gick mina lagg inte bra idag. Jag åkte istället på Oskars andrapar, vilka både gled och fäste bättre än mina två par. De gick fint. Det är ju fan att man inte kan serietillverka skidor.

Jag själv blev 50:e man idag, låååååååååångt efter. Banan var det tuffaste jag någonsin åkt. En totalstigning på 505 meter på 15 km med två brutala backar per 5 km-varv. För att bli av med min seghet som jag känt under ett par veckor gick jag till Golds gym i Sundsvall i förrgår och körde ett tuft skrot-pass på en timme. Det brukar alltid hjälpa av någon anledning, precis som jogging och stretchning.

Anders Södergren åkte på dessa 10 år gamla skidor idag. Hittar man ett bra par funkar de oftast alltid, i många fören. Näst intill oberoende struktur, valla och vallare.

Anders Södergren åkte på dessa 10 år gamla skidor idag. Hittar man ett bra par funkar de oftast alltid, i många fören. Näst intill oberoende struktur, valla och vallare.

Författare
Idag kände jag mig också aningen mer pigg i benen, men gymträningsverken i triceps var enorm. Och den kändes i uppförsbackarna. I bra form jag kunnat åkt betydligt bättre idag, men jag ser det positiva i att jag tog ut mig bättre idag (A3 i medelpuls) och att jag trots allt nådde ett av säsongens mål: topp 50 på SM/Sverigecup upp till 15 km.

Nästa vecka ska jag skriva en bok. Nästan i alla fall. Jag har blivit tillfrågad att skriva ett kapitel i en bok som kommer i höst. Det känns ärofyllt och skitfräckt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kung Oskar blev 14:e på SM

  1. Jonas Colting skriver:

    Din trend i loppet var positiv; 58;a, 55;a, 50;e.
    Med den logiken hade du sannolikt vunnit om ni kört sådär 9 mil istället för 15 km.

  2. Cilla skriver:

    Konkurrensen är troligtvis stenhård. 50:e måste vara jättebra!

Kommentarer är stängda.