Längdskidkurs i Göteborg 2012?

Mina adepter är fantastiska. Igår kom i stort sätt samtliga 30 deltagare i skidkurserna (15 st i nybörjargruppen, 15 st i fortsättningsgruppen) till Borås Skidstadion trots +2C och regn. Och alla kämpade stenhårt, vilket var jätteroligt att se. Jag kan vara ganska hård som tränare/instruktör, för jag vill verkligen att eleverna ska förbättra sin teknik, styrka och kondition.

Elektiska fotvärmare

Elektriska fotvärmare

Det gör man inte av för mycket “må bra-träning”. Efter några lektioner med fokus på filmning och teknik körde vi intervaller i fortsättningsgruppen. Detta renderade nya maxpulser och pikanta blodsmaker. Jag själv njöt av att heja på och det är oerhört stimulerande att se hur alla förbättrar sig tekniskt och på sikt också konditions- och styrkemässigt. Detta var den 4:e av 7 måndagslektioner. Jag själv höll värmen genom att bli inspirerad, samt en fin symbios av en stor kopp Arvid Nordqvists Festivita, elektiska skovärmare och en regnjacka.

Ett par av adepterna kommer från Göteborg. Flera andra 031:er har hört av sig via mejl och telefon angående skidskolor, så nästa år kanske jag kör en kurs speciellt för Göteborgare, antingen i Landvetter eller i Borås.

Mysig bild från ett 50 km-lopp i Fairbanks 2005. Aldrig har något kliat så mycket.

Bild från ett 50 km-lopp i Fairbanks 2005. Jag blev 2:a efter en norrman. Aldrig har något kliat så mycket.

Ont i vänsterröven
För några dagar sedan lämnades Vasalöparen till tryck. Det innebär alltid några lyxveckor då jag bara jobbar med skidskolorna, privatlektioner, skidsport.com, personlig träning och andra mindre frilansuppdrag. Ibland klockar man t o m in under 40 timmar dessa veckor. Därför ska jag unna mig en massage ikväll av den mycket duktige Olle, som i många år jobbade som massör för Elfsborgs fotbollsdivor. Min vänstra skinka gör ont när jag springer. Kanske beror det på lokal muskelsvaghet och/eller stelhet. Jag inväntar Olles dom.

Segheten i benen har gått över lite och idag körde Ida och jag ett hårt spinningpass på Onyx i ottan. I morgon ska det crawlas och på söndag ska jag komma på pallen i Ulricehamnsloppet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.