Hallby ska äga i Skinnarloppet

I morgon är det dags för Skinnarloppet på skinnorten Malung. IF Hallby SOK satsar hårt och just nu sitter vi i en igenfrostad minibuss från Europcar på väg norrut för att åka skidor och handla nitar och läder. Oskar Lund, Emil Ekman och jag ska försvara de blå färgerna och jag tror vi kan göra det bra. Resultat 2010.

Banprofil Skinnarloppet

Banprofil Skinnarloppet

Jag själv hoppas kunna göra ett bra resultat. För några veckor sedan tränade jag lite för mycket en dag och blev seg i benen på ett mystig sett. Det har hänt mig tidigare och det kan ta tid att bli av med. Men nu känns det i alla fall bättre.  I Marcialonga och SM hade jag ingen rapphet alls i benen och fick inte upp pulsen, men i Ulricehamnsloppet i helgen kändes det äntligen bättre.

När Jonas Colting och jag tränade sist sade han "skidåkning är min nya sport". Så frälst är han. Jag fick gå på hans trevliga föreläsning i tisdags och igår vallade jag hans skidor inför Ymerloppet i Borås.

När Jonas Colting och jag tränade sist sade han "skidåkning är min nya sport". Så frälst är han. Jag fick gå på hans trevliga föreläsning i tisdags och igår vallade jag hans skidor inför Ymerloppet i Borås.

Jag har fortsatt att varje vecka träna ett pass 40 min cykel, ett 60 min simning, ett 40 min löpning, ett 30 min styrka och ett par skidpass. Det har dock varit svårt att få till all träning eftersom det är mycket resor och långlopp. Då man jobbar mycket blir det lite tid till distanspass på skidor och jag har inte känt mig fräsch för mer än ett intervallpass på veckorna (oftast  8 st 2,5 min-int med 2 min vila). Nästa år kommer jag nog att vila från tävlingar en eller ett par helger för att kunna träna mer och känna mig piggare. Hittills har jag åkt fem långlopp, där resultatet har räckt som seedning till elitledet i Vasaloppet på fyra av dom.

Så här har jag tränat i timmar i vinter (detta är inte exakt som jag önskat, utan anpassat efter jobb och resor):

Vecka 1: 10 h
Vecka 2
: 8 h
Vecka 3
: 9 h
Vecka 4
: 18 h
Vecka 5
: 10 h
Vecka 6
: 9 h
Vecka 7
: Det blir nog 10 h
Vecka 8
: Planerat 18 h

Vårt nya liv

Vårt nya liv

Breaking news
Ida och jag har köpt ny bil. Efter tre år med en Volkswagen Polo från 1999 är vi nu i himmelriket. Vår nya bil, en silverfärgad kombi från 2005 med dragdrog, är helt underbar. Den har fjärrstyrt centrallås, rövvärme, bakspeglar som går att reglera inifrån (man behöver inte veva ner rutan och vinkla spegeln med handen), vindtorkare som fungerar, framdörrar som går att öppna trots minusgrader och inte minst radio vars mottagning fungerar även utanför stadsgränserna.

Snygg parkering på SLU i Uppsala

Snygg parkering på SLU i Uppsala

P-hus i uppsala

P-hus i Uppsala

Mina fickparkeringar med Polon blir svåra att göra om med en Renault Megane kombi från 2005.

Mina fickparkeringar med Polon blir svåra att göra om med en kombi.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

4 svar på Hallby ska äga i Skinnarloppet

 1. Mattias skriver:

  Har kört loppet en gång, grymt fint! Hoppas kunna vara med nästa år!
  Lycka till!!

 2. Tell skriver:

  Var det inte du som kastade körkortet för ett antal år sedan ? Skulle ta dig fram på mer miljövänliga sätt 🙂

  • Erik Wickström skriver:

   Det är härligt du påminner mig om körkortsgrejen. Jag får faktiskt höra det rätt ofta :). Tänk vad man förlorat sina ideal mot frivola nöjen och bekvämligheter.

 3. Greta skriver:

  Gillar att du skriver om lite mer än träning, jag och mina vänner uppskattar att läsa mer än träningsreslutat!

Kommentarer är stängda.