Landsjön runt i morgon – årets första rullskidstävling

Solen skiner i Götaland.

Solen skiner i Götaland. Foto: Luca Mara.

Det blev en låååååång dag framför datorn igår. Men nu är det snart klart. Vasalöparen går i tryck på tisdag, perfekt tajming eftersom vi åker till Mallorca den dagen. Då blir det lugnare.

Train Station

Train Station

Jag är inne på min tredje och sista ”träningssemestervecka” och jag känner mig allmänt ur form. Eftersom det är Landsjön Runt 12,5 km skejt på rullskidor på söndag kände jag ändå att var tvungen att pröva skejskidorna innan tävlingen. Det blev ett kort pass på en halvtimme med 2 st intervaller uppför soptippsbacken i Gässlösa. Pulsen sköt i höjden direkt och jag fick blodsmak i munnen redan på första intervallen. Typiskt tecken på att man tränat lite på sistone. Jag lyckades i alla fall köra på 4.00 min och 3.59 min på tröghjulen, vilket är betydligt bättre än 4.15 min, som jag som bäst snittade på 6 st sådana intervaller förra året på samma skidor i samma väder (asfaltstemperatur och vind spelar stor roll när man jämför tider på rullskidstester och -intervaller).

Försök att se seriös ut.

Ett försök att se seriös ut.

Efter det körde 25 min på mina nya träningsslangar Train Station. De är fantastiskt bra och man kan verkligen träna hela kroppen. Framförallt är det enkelt att ge benmusklerna en rejäl utmaning, vilket är svårt på vanliga träningsslangar. Dom lär åka med till Mallis. Både benen och slangarna.

Efter en lång dag framför datorn med undantag för en timmes träning stängde jag av burken klockan 22.15. Eftersom Ida var på opera i Göteborg tog jag med mig en Corvina Veronese (från norditalien såklart) och cyklade bort till Josefin L och Martin J. Jonas Colting ringde av en tillfällighet när jag var på väg och han ville också vara med. Så där satt vi tre vuxna män och snackade sittställningar på tempocyklar och löpteknik med ett glas vin fram till midnatt. Det är underbart att vara idrottare!

På söndag är det som sagt rullskidstävling. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket hur det går nu. Men på måndag startar hårdträningen igen. Det ska bli riktigt roligt!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Rullskidor. Bokmärk permalänken.