Resultat och bilder Landsjön Runt på rullskidor

Marcus Johansson (2:a), Tobias Westman (1:a) och Erik Wickström (5:a). Även i fall jag inte kom först i mål vann jag i a f tävlingen i att se gladast ut efter målgång.

Marcus Johansson (2:a), Tobias Westman (1:a) och Erik Wickström (5:a). Även i fall jag inte kom först i mål vann jag i a f tävlingen i att se gladast ut efter målgång.

Jag gjorde ungefär vad jag skulle vid Landsjön Runt idag strax norr om Jönköping. I ett bra startfält blev jag 5:a efter 12,5 km F ganska flack åkning. Jag hängde med bra i 3,5 km, men sedan släppte jag tätklungan lite grand, och det var svårt att täppa den luckan ensam, så jag fick soloköra de sista 9 km.

I rullskidåkning betyder det mycket att ligga i klungan, eftersom vi snittar drygt 30 km/h. Men jag blev 5:a och var nog den för dagen 5:e bäste åkaren, helt rättvist alltså. Dessa fick jag stryk av:

1) Tobias Westman (rullskidslandslaget)
2) Marcus Johansson (rullskidslandslaget)
3) Karl-Johan Westberg (JSM-guld i skidor)
4) Samuel Norlén (en lång och snäll brandman från Göteborg)
Fullständiga resultat kommer här.

Jag blev lite onödigt långt efter, men jag är trots allt nöjd med insatsen, jag hade ju bara åkt 30 min rullskidsskejt tidigare i år. Grattis Tobias Westman som återigen visar att han är Mr. Rullskidor. Hur mycket han wheelsuckade snygge-Marcus inför spurten förtäljer inte historien, men helt klart är att Tobias betyder oerhört mycket för sporten i Sverige. En mer kunnig, trevlig, rolig, tjatig och excentrisk rullskidsikon är svårt att tänka sig. Någon gång ska jag slå dig min vän!

Målgång i min tempodräkt med märket Cannibal

Plattåkning i min tempodräkt med märket Cannibal

Dagens bilder är tagna av Emil Ekman.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor. Bokmärk permalänken.

2 svar på Resultat och bilder Landsjön Runt på rullskidor

  1. Ragnar skriver:

    Ser bra ut!!! Herlig med ny rulleskisesong!
    Hadde jeg hatt en kropp som fungerer, så skulle jeg fylt opp bilen med hungriga nordmenn og tatt veien til Landsjöen rundt… Neste år! 🙂

    • Erik Wickström skriver:

      Kul att höra ifrån dig Ragnar! Men trist att kroppen inte vill sig (tur för oss svenskar). Se till att slå Tobias ordentligt när du kommer tillbaks!

Kommentarer är stängda.