Bikefit tempocykel i Göteborg

Klas på Probikefit utanför Göteborg.

Klas på Probikefit utanför Göteborg.

Förra veckan var jag på Probikefit i Surte utanför Göteborg och optimerade sittställningen för min tempocykel. I vintras var jag där med min linjecykel i samband med ett skrivjobb för cykeltidningen Kadens. Klas Johansson, som jobbar/har jobbat som tränare och mekaniker för flera Tour de France-lag, är fruktansvärt duktig med det han håller på med. Så duktig att jag nu alltså kom tillbaka och själv bekostade en bikefit för 1000 kr.

En bikefit innebär att Klas tittar på mina egenskaper som cyklist och sedan sätter mig sedan på en trainer och trampar. Därefter ändrar han inställningar (sadelhöjd, styrstamslängd, styrbredd, sadelvinkel etc) på cykeln tills sittställningen är perfekt. I mitt fall är det 18 mil tempo i Kalmar som gäller. Då måste man till viss del göra avkall på aerodynamiken för att få lite bättre komfort. Satsar man på ett fem mil ”kort” tempolopp har man möjlighet att sitta lite mer obekvämt.

Förutom att få sin cykel finjusterad finns det många mervärden med ett besök i Klas garage. Första gången bytte jag till mig Susanne Ljungskogs styre och senast var en silvermedaljör från velodrom-VM på besök. Trine Schmidt hette hon och pratade danska. Jag tror hon är från Danmark. Man för också lite inblick i hur livet och träningen ser ut för finåkarna i proffsklungan.

Tempocykeln inställd

Tempocykeln inställd

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bikefit tempocykel i Göteborg

  1. Tomas Åström skriver:

    Grym Hoj! 😉

Kommentarer är stängda.