Miljösprånget

Det kom ett brev:

Hej Erik, jag följer din blogg och tycker den är toppen och motiverande! Vi håller på att arrangera ett motionslopp där deltagarna tillsammans springer för miljön! En stor del av deltagaravgiften går till ett konkret och tydligt miljöprojekt. Vad tror du? Skulle dina läsare vara intresserad av loppet? Motion, hälsa och miljö är ju så nära förknippade.

Om du vill veta mer om loppet är det enklast att läsa mer på Facebook! Eller surfa in på vår webbplats www.miljospranget.se

Loppet går i Solna i 5 juni och mäter 10 km. Så spring gärna där och fira nationaldagen med kungafamiljen dagen efter.

Miljösprånget bana

Miljösprånget bana

Miljövänligaste köpet är icke-köpet
Jag själv har ofta fått höra att jag gör bra saker för miljön: åker gärna tåg, cyklar mycket, sorterar sopor som få (vi har sju olika behållare i hemmet), duschar aldrig mer än tre minuter, låter inte lampor vara tända i onödan, slänger aldrig mat och går gärna med mer kläder hemma för att kunna sänka rumstemperaturen. Ibland röstar jag på Miljöpartiet.

Men jag lever verkligen inget miljövänligt liv. Absolut inte. Att fara land, rike och Europa runt på tävlingar är ingen höjdare för miljön. Inte heller att äga tio par skidor som vallas med miljöbovar till vallor inför varje tävling.

Men miljö är ett ämne jag fortfarande brinner för och gärna debatterar. Det mest intressanta fenomenet är folk som tror att de är miljövänliga genom att utföra ett köp eller en handling. Det finns på fullt allvar människor som tror det är mer miljövänlig att köra biogasbil, shoppa kläder av ekologisk bomull och köpa miljömärkta möbler än att låta bilen stå, skita en klädinköpet och nöja sig med den befintliga soffan.

Det mest miljövänliga köp är alltid ett icke-köp. Alla produkter som utvecklas tär på någonting. Och nej, det är inte miljöneutralt att ta en Metrotidning och lägga den i tidningsåtervinningen. Det finns en produktion bakom som kräver enorma resurser.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.