Anders Solin Kung i Kobran

Nu har vi cyklat färdigt på Mallorca för det här året. Sista dagen tänkte jag ta det ganska lugnt, men det blev inte riktigt så. Jochen cyklade på egen hand och Martin hade ont i halsen, så jag valde att cykla med finskidåkarna från Dalarna. De skulle köra samma brutala tur vi gjorde dagen innan, med bl a Soller-passet, Piggen och Kobran (Sa Calobra).

Det blev knappt 18 mil med hårdkörning i många backar och på många raksträckor. Kobran körde vi dessutom på tid, så efter 3,5 timmar i cykelsadeln skulle vi maxa en halvtimme 10 km uppför ca 600 höjdmeter. Det är tufft och efteråt smakade några bocadillos (typ av smörgås) med cafe americano extra gott. Formen har inte känts på topp i veckan, och jag lyckades inte slå mitt rekord på 31.07 min, men jag tyckte ändå att det gick hyfsat med tanke på hur det har känts senaste tiden. Medelpulsen på testet var 166 (87%) och max 178 (94%). Efter en vecka med mycket träning är det ofta svårt att få upp pulsen.

Nu var det slut för denna gången, en veckas hård träning med 25 plusgrader och sol på en cykelsadel på Mallorca.

Nu var det slut för denna gången, en veckas hård träning med 25 plusgrader och sol på en cykelsadel på Mallorca.

Resultat Sa Calobra från botten av vägen till toppen ca 30 m ovanför passkylten:
Robban Österling (elitcyklist), 31.30 min
Anders Solin, 31.45 min
Lars Suther, 32.10 min
Kalle Gräfsnings, 32.28 min
Erik Wickström, 33.52 min
Patrik Karlsson, 34.45 min
Adam Steen
Micke Pettersson, 40.10 min
Adam Larsson
Magnus Holmer

Anders Solin var alltså bästa skidåkare. Helt klart imponerande av denna dalapojk som redan som förstaårssenior var med i Sverigetoppen. I vintras var han hårt drabbad av sjukdomar och tävlade nästan ingenting, men nu verkar han uppenbarligen vara på g i gen.

Dalapojkarna stannar några dagar till, medan Jochen, Martin och jag åker hem. Så här har min träning sett ut denna vecka:
Onsdag: 109 km, 4h19 (cykel)
Torsdag: 106 km, 4h00 (cykel) / 48 min (rullskidor K)
Fredag: 216 km, 8h04 (cykel)
Lördag: 48 min (rullskidor K)
Söndag: 167 km, 6h18 (cykel)
Måndag: 178 km, 6h31 (cykel)

Totalt på 6 dagar: 776 km, 29h12 (cykel) + 1h36 rullskidor

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Rullskidor. Bokmärk permalänken.

2 svar på Anders Solin Kung i Kobran

  1. Alexander skriver:

    Schysst och hård vecka. När återhämtningen är klar har du 17:55 att slå på SkiErg;)

Kommentarer är stängda.