Tuff träningsvecka

Erik i Lida Loop 2011. Foto: Simkurs-Dan

Erik i Lida Loop 2011. Foto: Simkurs-Dans fru.

Tillbaks i Borås. Det blev en hektiskt, men mycket trevlig helg. Upp till Uppsala fredag eftermiddag och övernattning hos Per Forsberg. Jobb som löpteknikinstruktör utanför Uppsala lördag förmiddag. Kafferep med Zoegas Intenzo (trevligt med något annat än Arvid Nordquist ibland) och holländska sötsaker med David Höglund, Per Forsberg och Fredrik Swahn lördag eftermiddag. Övernattning hos Hanna Isaksson söder om Stockholm. Lida Loop på söndag förmiddag. Bloggjobb för Kadens.se (samma innehåll som här) hela eftermiddagen och dvd-recensionsjobb på kvällen. Hela måndagen hemma hos-reportage med fotograf Luca Mara hos en kändis som ska åka Vasaloppet. Det var för övrigt det roligaste reportage jag gjort någonsin, det är verkligen fantastiskt underhållande att se en offentlig person grotta ned sig totalt i pulskurvor, Garmins mjukvaror och mellantider på roddmaskinsintervaller.

Sommarens bästa vardagsskor. Får fötternas och benens småmuskler att jobba.

Sommarens bästa vardagsskor. Får fötternas och benens småmuskler att jobba.

Jag fick i alla fall till en riktigt bra träningsvecka med 15 hårda timmar. Mer och bättre än så här är svårt för mig att träna om det berömda livspusslet ska gå ihop. Såg dock på Joakim Engströms blogg att han brände av 24 timmar, här ligger man i lä…

Eriks träning vecka 23, 2011:

Måndag:
– 6 st 5 min stakintervaller uppför Ropperedsbacken på tröghjul (4:or) med Per Forsberg. Totalt 1h 10 min
– 2 h lugn MTB själv bland annat runt Såken i Aplared/Hillared/Hinnared

Tisdag:
– 20 min X-fit gruppstyrkepass på Onyx
– 4 st 5 min klassiska intervaller uppför Soptippsbacken på tröghjul (4:or) med Per Forsberg. Totalt 1h
– 4 st 10 min lagtempointervaller i flack terräng med Borås cykellag. 44-46 km/h i snitt på intervallerna (jag tog inte så många förningar). Totalt 1h 15 min

Onsdag:
– 37.08 min (15 km) skejt träningstävling på tröghjul på Kransmossen. Totalt 1h 05 min
– 20 min Train Station + 2 timmar lugn landsvägscykling med Protourgänget

Torsdag:
– 50 min lugn simning crawl/bröstsim
– 15 min lätt löpning med barfotaskor + 20 min bålstyrka + 30 min maxstyrka

Fredag:
– 1 h 50 min rullskidor K med tröghjul (4:or). Årets längsta rullskidspass!
– 5 st 1000 m-intervaller på stakmaskinen Skierg med 1 min vila på motstånd 6. 5 min uppvärmning, 5 min nedvärmning. Trött från morgonpasset. Tider: 3.40-3.40-3.40-3.45-3.42. Snittid 3.41 min, att jämföra med rekordsnittet på 3.37 min från i mars.

Lördag:
– 40 min löpning i samband med en tekniklektion som jag gav + lite spänsthopp och löpskolning

Söndag:
– Lida Loop 66 km MTB-tävling på 2 h 43 min. Max 5 min upp- och nedåkning.

Totalt 15 h 20 min träning + 3 st pass styrkepass
6 av passen var högintensiva

Nytt på hemsidan: Spana in länkbiblioteket vid fliken “Länkar”.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Simning, Styrka och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.