Framgång har skördats

Detta har hänt:

  • Jag har skördat de första framgångarna i “mitt” grönsaksland som vi anlade i stugan för några veckor sedan. Salladen har kommit upp riktigt fint och rädisorna, morötterna, dillen, palsternackorna och allt annat växer som ogräs. Bokstavligt talat. Ida säger att jag måste gallra, men jag tycker det verkar lite trist. Jag är mest euforisk över att man kan sätta fröer i marken som sedan bara några veckor eller månader senare gör att man får mat på tallriken. Skithäftigt!
  • I helgen läste jag min vän Jonas Coltings två senaste böcker. “Jag vill ju bara se bra ut naken – kokboken” och “Den nakna hälsan”. Utan detaljerad recension kan jag bara säga att det är fantastiskt bra. Jonas är extremt välformulerad och hans många gånger kontroversiella argument är mycket väl underbyggda. I böckerna kan man bl a läsa om: varför vi inte ska springa i kraftigt uppbyggda skor; varför vi ska äta mer lax, avokado och ägg istället för pasta, musli och bröd; varför solskyddsmedel är farligt; fördelarna med stenåldersträning; skillnaden mellan optimal hälsa och optimal prestation som elitidrottare. Allt utgår ifrån vår evolution och jag har blivit mycket inspirerad av läsningen, och sakta men säkert ändrar jag delvis mina vanor.
  • Boråsaren Jonas Tell – som jag tränat många löpintervallpass och cykeldistanspass med genom åren – har vid 43 års ålder nått sitt livs största cykelframgång. Jonas var tidigare elitlöpare och har sprungit milen på höga 31 min både på bana och på stadslopp, men han fick ge upp karriären pga återkommande hälseneproblem. För fem års sedan började han cykla istället och har bland annat ett SM-brons i tempo i H40 på meritlistan. Men sedan förra säsongen låter han gubbarna vara ifred och tävlar istället i seniorklassen, alltså snäppet under elit. Men det är riktigt jävlig konkurrens i seniorklassen också, det vet alla som tävlingscyklat i landsväg. I helgen sopade Jonas hem bucklan i Skåne 2-dagars efter soloseger i det avslutande linjeloppet. Stort grattis!
  • Igår var det träningstävling på tempobanan för MTB-SM i Borås. Pga brännbollsturnering på Kransmossens friluftsområde var banan ca 5 min förkortad och min tid blev 22.38 min. Det kändes bra, medelpuls 162 och maxpuls 175, vilket är ganska högt. Men Boråsjuniorerna slår mig lätt eftersom det är så teknisk cykling. Precis innan hade Per Löwendahl, Olle Häggdahl och jag kört 4 st stakintervaller i soptippsbacken. Det blev nytt rekordsnitt (igen!) med 4.47 min. Tidigare var rekordsnittet 4.58 min med samma rullskidor.
  • Jag missade förra veckans 1-årsjubileum för bloggen. Första inlägget gjordes 9 juni 2010 och sedan dess har sidan besöks totalt drygt 100 000 gånger. Besöken blir fler och fler och senaste tiden visar på ca 400-800 sidvisningar och ca 200-400 helt unika besökare per dag. Besökssiffror är självklart inget självändamål, men jag skulle ljuga om jag sade att ni läsare inte betyder jättemycket! Tack för all positiv feedback och säg gärna till om något jag skriver är dumt, korkat, trist, irrelevant, knasigt eller felaktigt.

I helgen ska jag köra årets första 2-timmarspass på rullskidor.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Mat och dryck och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.