Lördagsgodis

Enervit G Sport Competition (sportdryck med koffein)

Enervit G Sport Competition (sportdryck med koffein)

Jag har förmånen att bli gödd av Enervit under min första mountainbikesäsong som långloppa. Som konditionsidrottare sen urminnes tider har jag testat ett 15-tal olika märken och en uppsjö av olika produkter. Av dessa tycker jag Enervit gör ett fantastiskt bra jobb och deras sportdryck med koffein är min absoluta favorit i genren.

Under ett långlopp på ca knappt 3 timmar brukar jag dricka ca 1 liter sportdryck och ta 2 st geler. Men när jag pratade med Mats Slorfeldt på Enervit förra veckan så tyckte han att jag skulle satsa på liquid istället, så jag lydde. Igår kom julklappen med sportdryck, liquids och några kakor som kan vara bra att ha i fickan vid en eventuell väggning.

Enervit Sport Competition (liquid med koffein)

Enervit Sport Competition (liquid med koffein)

På tävling är socker och koffein fantastiska kompisar. Men på träning kör jag nästan alltid enbart vatten, om ens det. Undantagen är cykelpass över 2,5 timmar då jag brukar stanna för kaffe och kaka på ett mysigt fik och på vissa intervallpass i december fyller jag drickabältet med Enervits sportdryck. Detta för att vänja kroppen vid att ta upp kolhydrater vid ansträngning, vilket den får göra vid långloppen på skidor vintertid.

Power Sport Competition Bar

Power Sport Competition Bar (bra att ha i fickan på tävling om väggen skulle vara framme)

Vid rullskidintervallerna i Ropperedsbacken med Per Forsberg igår testade jag liquid efter 4 av 6 av de ~4 min långa intervallerna, eftersom jag tidigare bara kört med geler. Liquid var lättare att få i sig, inte så kletigt som en gel.

3 juli är det Ränneslättsturen i Eksjö. Då ska det gå undan i skogen på min Storhjuling. Läste förresten i senaste Kadens att en 29-tummare är det bästa cykelvalet i CykelVasan. Självklart!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Mat och dryck, Prylar. Bokmärk permalänken.