43,7 km/h i snitt – 2:a på ProTour-tempot

3 sekunder Robban!!! Jag vet att du läser det här och det känns fantastiskt att kunna skriva den meningen.

Jag gjorde ett träningsmässigt självmord igår, men jag kunde inte låta bli. Efter 78 km hård MTB-tävling söndag och en tuff träningsdag tisdag (hård styrka och spänst+testlopp MTB+stakintervaller på rullskidor) borde jag tagit det lugnt onsdag kväll efter en 2h-tur på rullskidorna under förmiddagen. Benen skrek av träningsverk och jag kände mig sliten.

Men det var ProTour-tempo. ProTour är en serie träningstävlingar som går varje onsdag i Borås mellan april och september. Fredrik Lindström är tävlingsledare och gör ett fantastiskt bra jobb, vanligtvis kommer ca 40 st på träningstävlingarna som växlar mellan spurtvarv, tempo, lagtempo och linjelopp. Jag är inte med så ofta, men tempo gillar jag. Ingen förbannad taktik, bara styrka, teknik och kondition.

Sträckan är en vändbana på 10 km. Första 5 km är uppför, med en stigning på 65 höjdmeter, sedan vänder det tillbaka samma väg. Jag kände mig fruktansvärt seg upp till vändningen och tänkte att “Faan, nu kommer Robert Bengtsson slå mig och det kommer jag att få höra”. Men efter vändningen kändes det bättre, pulsen steg och tekniken stämde bra. Sista 5 km snittade jag 52,7 km/h, så det gick riktigt fort ibland.

Måltiden på 10 km blev 13,44 min (43,7 km/h), vilket jag är jättenöjd med tanke på hur hårt jag hade tränat innan och hur sliten jag var. Men framförallt var det gött att slå Robban. Det kommer du att få höra!

I resultatlistan blev jag 2:a och 38 st, slagen av Ove Nilsson med 23 s. Ove blev 23:a på årets tempo-SM.

Topp 12 ProTour-tempo 10 km i Borås onsdag 6 juli-2011

1 Ove Nilsson 13,21
2 Erik Wickström 13,44
3 Robert Bengtsson 13,47
4 Anders Andersson 14,36
5 Martin Gotting 14,37
6 Marcus Schaschtchabel 14,44
7 Felix Hagberg 14,48
8 Philip Tavell 14,49
9 Magnus Andersson 14,55
10 Olle Penttien 15,02
11 Marcus Hellgren 15,03
12 Mattias Brolin 15,10

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på 43,7 km/h i snitt – 2:a på ProTour-tempot

  1. Robban skriver:

    Erik, första och sista gången du slår mig!! För nu kommer jag aldrig ställa upp i tävlingar där du deltar!:-)
    Förresten vad är ditt rekord på R40-tempot? Just det 2 sekunder sämre än mitt!:-)
    Robban

Kommentarer är stängda.