Sist på MTB-SM i snygg cykelhjälm

Min överman Martin och jag.

Min överman Martin och jag.

Resultat från mountainbike-SM i Borås finns här.

Jag blev sist på mountainbike-SM i Borås idag. Det känns lite exotiskt. Typ som afrikanen Philip Boit som var hopplöst efter alla andra i längdspåren när det begav sig. Eller den brittiske backhopparen Eddie the Eagle. Trots att jag hade extremt välrakade ben, körde med en lila cykelhjälm (produkttest för Rudy Project) och kunde tempobanan utan och innan gick det alltså åt skogen.

Men riktigt så exotiskt är det inte. Jag punkterade med 2 km kvar på den ca 9 km långa tempobanan, och promenerade in i mål. Annars hade faktiskt inte blivit sist, men ganska långt ned i listan. Trial MTB på steniga och rotfyllda stigar är inte min grej, men jag trodde att jag skulle ha en chans mot min kompis Martin Ewaldsson. Martin har laddat inför SM ända sedan jag spöade honom i Lida Loop i juni. Nu hade han bjudit in hela sin egen släkt, sin flickväns släkt och typ alla sina Facebook-vänner för att de skulle kunna ge honom tider på mig. Jag startade 2,5 min före honom.

Tyvärr fick jag se mig besegrad. Ungefär där jag fick punka låg han ca 40 s före mig, så i mål hade det nog blivit typ 50-55 s om min slang inte hade gått sönder. Jag kan bara säga stort grattis Martin, du var min överman idag, och du gjorde dessutom en fantastisk insats i din andra MTB-tävling: 30:e man på SM! Synd bara att lyckan inte varar för evigt, eftersom jag kommer slå dig i Bockstensturen i september.

Bilderna är tagna av Fredrik Rosengren, som imponerande nog kom tvåa i duoklassen i Haglöfs Åre Extrem Challange.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.