Populärt Vasaloppsläger i Torsby – Fullbokat!

Nu är Vasaloppslägret i Torsby 9-11 september fullbokat, vilket känns jätteroligt! Jag fick de två sista anmälningarna via e-post idag. Ett par i 40 års-åldern från Danmark!

19 av 19 platser är upptagna. Jag har bokat helpension för 20 st på Valbergsängen, och jag är en av dom. Den andra tekniktränaren, Johan Martinsson, bor hemma i sin lägenhet i Torsby. Vi två kommer att dela in deltagarna i två någorlunda homogena grupper.

Att få ge Vasaloppsmotionärer på alla nivåer tekniktips och råd om utrustning, valla och träning är verkligen skitkul! Få stunder är så inspirerande som när adepterna kommer till aha-upplevelser och plötsligt får till exempel diagonalåkningen att stämma. Det är ett privilegium att få bidra till denna typ av självförverkligande!

Man får mycket positivt tillbaka som tekniktränare. Ibland värmer det mer än vanligt, som när jag för en månad sedan fick detta mejl från en skåning, som jag hjälpt med teknikträning på rullskidor:

Hej Erik!

Mitt namn är xxx och kommer ifrån Helsingborg. Du hade rullskid träning med oss i höstas.Vi träffades även efter skinnarloppet.

Först vill jag tacka för den fina träningen vi hade i Hbg. Även för den bästa träningsbloggen.

Nu lyckades jag sätta pers i mitt fjortonde Vasalopp med 31 min + bland de 900 bästa. Nu tänkte jag ta ett steg till i min träning och träna med tröga rullskidor…

Inte illa att slå personligt rekord med 31 minuter i sitt 14:e Vasalopp. Rätt teknik på längdskidor är bra grejer!

Skidkurserna tillbaks i vinter
I vintras hade jag 40 st “elever” igång på skidkurserna i Borås. Mer info om aktiviteterna i januari och februari kommer innan första frosten.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Populärt Vasaloppsläger i Torsby – Fullbokat!

  1. Tommie linder skriver:

    Hej.
    Letar efter ett läger som du har, typiskt att det är fullt. Vill gärna stå som reserv ifall någon hoppar av. Maila mig gärna.
    Vi kan bli 2 st oxå om det finns plats.

    Tommie linder

Kommentarer är stängda.