76 dips i Golden Four

Karta över bland annat Storulvån och Sylarna.

Karta över bland annat Storulvån och Sylarna.

Golden Four: Chins, Dips, Brutalbänk och Raka Benlyft. 3 min mellan stationerna tar jag.

Golden Four: Chins, Dips, Brutalbänk och Raka Benlyft. 3 min mellan stationerna tar jag som vila.

Jämtlandsveckan fortsätter. Vi har bott lite hos Idas släktingar i Ytterån, lite hos mina släktingar i Åre, lite i fjällen, lite i svåger-Mattias stuga i vackra Hammerdal och på söndag bär det hemåt. Men först ska Alfons döpas. Alfons är Åsa och Mattias Nilssons bebis. Mattias hann precis före Björn Ferry med att bli skidskyttelandslagets första pappa.

Tyvärr har träningen inte varit så högintensiv denna vecka, men i semestertider gäller det främst att ha kul. Dessutom har jag fått några fina stakpass på mina tröghjul från Eagle Sport. 2,5 timme idag tillsammans med Ida på cykel.

Jag har även kört två stakpass med Mattias Nilsson. Och ett styrkepass. Det blev Golden Four för andra gången i livet. Jag kände mig lite klen på chinsen, hade hoppas på 6 st, men det blev 4 st. I övrigt ökade jag lite, se tabellen till höger. Chins gäller helt raka armar i nerläget och sedan upp till hakan ovanför stången. Dips gäller 90 grader. Brutalbänk gäller röra huvudet i botten utan att utnyttja studsen, med händerna på öronen och sedan armbågarna upp till knäna. Mattias var kontrollant.

I svåger-Mattias stuga i Hammerdal serveras både hemmafiskat ICA-fiskat.

I svåger-Mattias stuga i Hammerdal serveras både hemmafiskat och ICA-fiskat.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Styrka och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på 76 dips i Golden Four

 1. Joakim Gustafsson skriver:

  Med 76 dips är det inte konstigt om man sen i kombination med mycket rk stakåkning får ont i armbågarna.

  • Erik Wickström skriver:

   Du måste lära dig bättre pep-talk Jochen…

   Utan stakning, inga framsteg. Det är alltid en fin gräns. Jag brukar vara en försiktighetens man.

   • Joakim Gustafsson skriver:

    Jag tror inte du fått ont om du bara stakat mycket men att göra 76 dips låter farligt 🙁 Det är ju vanligt att man får ont vid sånna övningar med så mycket upprepningar. Men hade jag gjort 76 dips hade jag antagligen dött, så ont i armbågen är nog inte så farligt… Vi lyfte skrot som tväling på gymnastiken i åttan har glömt vad det vägde men då man börja var det tävling och det blev 140-150 upprepningar sen hade jag ont i höger armbåge i två år. Passa dig för testerna så kan du nog staka så mycket du bara orkar.

   • Erik Wickström skriver:

    Du kanske har rätt, att styrketester är mer påfrestande än rullskidsstakning.

Kommentarer är stängda.