Jörgen Brink pappa igen

Jag försökte nå Jörgen Brink på telefon för en grej till Vasalöperskan för några dagar sedan. Då svarade han inte, utan skickade ett mejl dagen efter istället: ”

Hej Erik!
Såg att du hade ringt igår, det blev mitt i förlossningen…..Allt gick bra! Det blev en pojke så nu är det en av varje!

Jörgen Brinks lampa

Jörgen Brinks lågenergilampa i vår lägenhet.

Det var godkänd ursäkt till att inte svara. Grattis igen Jörgen! För övrigt så är denne dubble Vasaloppssegrare en fruktansvärt trevlig och ödmjuk man. Varje gång vi pratas vid på telefon, via mejl eller irl så tar han sig alltid tid till snacka och är inte det minsta högtravande eller arrogant.

Det häftigaste var vid SM i Sundsvall i vintras. Då möttes vi i en backe på nedåkningen, jag åkte uppför och han åkte nedför i hög fart. Då gjorde han en stoppsladd och stannade för att undra hur det hade gått för mig i tävlingen. Trots att jag bara känner honom i min roll som journalist. Det var ballt! Jag unnar 38-åringen all framgång!

Ljusare tider
Jörgen Brink är även med att saluföra en lågenergilampa som utsöndrar negativa joner. Han skickade några exemplar, varav en sitter på mitt kontor. Om jag återhämtar mig bättre av de negativa jonerna vet jag inte, men det känns bra att ha samma lampa som en snabb Vasaloppskille. Ida klagar dock lite på det lite annorlunda, vita ljuset.

Notis om lampan från Vasalöparen:
Jörgen har vunnit Vasaloppet de senaste två åren och nu tar han sig an nya utmaningar. I rollen som ”testpilot” har han tillsammans med innovatörer och ingenjörer har han tagit fram en lågenergilampa som producerar negativa joner, som sägs hjälpa till att rena inandningsluften från bland annat mögelsporer, damm och allergener som finns i luften. På många arbetsplatser och skolor eftersträvar man höga nivåer av negativa joner för att skapa en hälsosam inomhusmiljö. Nära vattenfall, intill stränder, i tallskog och i fjällen är luften rik på negativa joner, vilket gör att den många gånger känns friskare än storstadsluft.

Jörgen Brink in action vid Morapinglan 2011

Jörgen Brink in action vid Morapinglan i vintras enligt Ida

− Förutom i sovrummet har jag lampan lite här och var i mitt hus för att förbättra återhämtningen, helt enkelt genom att andas mer hälsosam luft. Jag har själv astma och allergier så jag använder den för att hålla mig frisk, jag stoppar till och med den i väskan vid resor, berättar Jörgen, som använt sin lampa sedan februari i år.

Lampan avger även dagljus – som kan användas för ljusterapi − och har en livslängd på upp till 10 000 timmar. För att vinna Vasaloppet måste eventuellt användande kombineras med en stor dos träning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Jörgen Brink pappa igen

  1. Helena Palena skriver:

    Kul! En av varje! Bor nästan granne med ungarnas farmor.

Kommentarer är stängda.