Rune Larsson – kost för ultralöpare

Rune Larsson från Trollhättan är en av Sverige genom tiderna mest framgångsrike ultralöpare. Han lagt en mara på 2.18, vunnit en massa 100 km-lopp och sprungit över ett antal kontinenter. Som föreläsare och krönikör i Runners World är Rune en av mina absoluta favoriter. Dessutom har en en härlig inställning till kost. Se klippet nedan där han pratar om grötfascister, den inte så glamorösa spagettin och sina 13 ostmackor under sitt lopp på 100 km i Tyskland då han slog svenskt rekord.

Rune Larsson

Rune Larsson

Videoklippet är långt (27 min), men lyssna lite här och var och se om det verkar bra. Själv gillar jag sekvensen mellan 11.00 min och 13.00 min. Jag äter också hellre god mat istället för inte lika god mat inför en tävling. Oxfilé och vin är betydligt mysigare i munnen och trevligare att äta än pasta och lättdryck med äppelsmak. Och antagligen lika bra för prestationen i ett långlopp, om inte till och med bättre eftersom välbefinnande lätt ökar. Jag tror visserligen att man behöver kolhydrater för att kunna ligga nära max under en längre tid, men kolisar brukar inte vara speciellt svårt att få i sig tillräckliga mängder av. Det sköter efterrätten.

Min låtsasdiet HCHFHP (high carb, high fat, high protein) känns fortfarande helt rätt.

Klippet finns här: http://urplay.se/157952

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Mat och dryck, Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Rune Larsson – kost för ultralöpare

  1. Joakim Gustafsson skriver:

    Rune är en kul gubbe med många åsikter om mycket. Men duktig löpare har han varit…

Kommentarer är stängda.