Birken full på 97 sekunder!

Vasaloppet är poppis. Men det blev inte fulltecknat lika snabbt som norska Birkebeinerrennet. När anmälningen öppnade i veckan tog det 97 s innan 15 800 platser var slut. En av åkarna i startlistan är min vän husvagnsägaren Mattias “Z” Carlzon. Han är stark i många muskler och kan mer om idrottsprylar än de flesta på jordklotet.

Jag själv har åkt Birken två gånger och blev 32:a i elitklassen en gång. Jag kommer ihåg att jag frös. Temperaturen var runt nollan så jag sket helt i underställ, jag åkte alltså i enbart kallingar och tävlingsdräkt. Efter Sjusjön är det typ en mil nedför. Det var väldans kallt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

1 svar på Birken full på 97 sekunder!

  1. Mattias skriver:

    32a är ju en enastående prestastion,,,,,, Jag vill klara “merket”. (har tre) Bra att ha i CVt om man vill söka jobb i norge! 😉

Kommentarer är stängda.