Joakim Engström lärare

Joakim Engström enligt Ida.

Joakim Engström enligt Ida.

Jag har alltid haft en viss fetisch till nördar. Personer som brinner ordentligt för en sak och lite grann tar det andra som en parentes.

För fem minuter sedan skrattade gott när jag läste på elitåkaren Joakim Engströms blogg. Jocke bor i Mora och tränar stenhårt, vilket bland annat har renderat en 20:e-plats i Vasaloppet 2010 inkl spurtpriset i Risberg. Jag känner honom inte så bra, men han verkar snäll av de få gånger vi talats vid.

Hans blogginlägg som jag citerar nedan säger en del om vad som är fokus: i åtta rader berättas det ingående om träningsupplägget på ett läger, i en rad berättar han att han dessutom tagit lärarexamen idag.

Jag önskar Jocke lycka till i vinter, dessutom hoppas jag att hans långa yrkesliv går bra.

Lugn dag

Skrivet 04 november 2011 KOMMENTERA (0)
Kategori: Skidåkning

Idag har det småregnat här i Östersund så då passade det bra att ta en lugnare dag. Dessutom får kroppen en chans att ”läka” ytterligare efter min krasslighet. Jag sprang en kortare sväng på förmiddagen och har sedan utfört andra viktiga sysslor.

Vi är bara ett fåtal moringar kvar här i Östersund. Jag och Lars Suther kommer att åka hem imorgon kväll efter två pass på snön. Förhoppningen är att jag skall försöka köra fart på förmiddagen imorgon. Kroppen skall kännas okej, annars väntar jag. Jag har ingen panik att komma i någon storform inför nästa helg. Det är som det är och jag skall göra det bästa jag kan av situationen. Men kul skall det bli att äntligen få premiären avklarad!

Idag har jag dessutom tagit lärarexamen. Skönt att ha nått en milstolpe i livet:)

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.