Lite seg

Pontus Pilates Rygh

Pontius Pilatus Rygh

Efter en mycket rolig barmarkssäsong med bättre träning än vanligt blev jag tyvärr lite sjuk för några veckor sedan. Nu är jag helt frisk, men känner ändå att formen har tagit en lite väl lång fikapaus. Jag känner mig seg och har inte kunnat hålla bra fart på distanspassen, som jag alltid kan göra utan omsvep när jag är i bra form.

Men jag kommer trots allt att köra på med 20 timmars träning denna vecka, för att sedan ta det lugnt i några veckor. Idag åkte vi till Funäsdalen och lyfte skrot på Villan 1951 tills överkroppen hade förvandlats till dito (till skrot alltså, inte till en villa). Det brukar kunna pigga upp mig när jag är lite sliten. Så här har träningsveckan i Bruksvallarna sett ut hittills:

Måndag:
– 1,45 h klassiskt på konstsnön (första 30 min enbart stakning) + 1,15 h klassiskt rullskidor
– 2h skejt varav en dryg timme bakom Hellner

Tisdag:
– 1,35h klassiskt inkl 24 min intervalltid. Gustav Eriksson och Simon hängde av mig. Dåligt tryck. 20 min styrka med Train Station efteråt.
– 2 h skejt. Trött.

Onsdag:
– 3h klassiskt, segt men kul. Åkte bla med Kalle Westberg och Philip Askeroth.
– 1h gym, gav överkroppen en rejäl omgång. Med Emil Ekman och Pontus Rygh.

Emil jobbar med dubbla laxar till bean.

Emil jobbar med dubbla laxar till bean. Vi män får anstränga oss när vi lagar mat själva en vecka. Men det är nu man inser att det är roligare att laga mat än att diska. Det är lättare att vinna uppskattning för att man har lagat god mat än för att man har diskat snyggt.

Spåret på 2,3 km är fortfarande miserabelt i Bruksvallarna. Brux var asfint förra året, men jag kan verkligen inte rekommendera detta ställe då de inte har natursnö. De preparerar inte spåren speciellt bra och de är verkligen inte på hugget med snökanonerna när det blir kallt. Skärpning!

Villan 1951: fik och gym i mysig symbios
Villan 1951: fik och gym i mysig symbios

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.