Långberget på nyår!

Förra årets gäng i Grövelsjön.

Förra årets gäng i Grövelsjön.

Förra årets rullning i snön i samband med bastubadet

Förra årets rullning i snön i samband med bastubadet

Nu är det bokat! Det blir Långberget på nyår! Ida och jag ska tillsammans med sju kompisar bo i stugor och njuta av den Värmländska vintern 27 december – 1 januari. Förra året gjorde vi en liknande resa till Grövelsjön, där vi hade fått en stugvecka i bröllopspresent. Det var skitkul och jag tror inte det blir sämre i år!

Träningsmässigt tror jag det blir fint i Långberget och det ska bli roligt att testa banorna som SM 50 km 1 april avgörs på. Bill Impola säger att det blir 5 varv på en kalaskuperad 10 km-bana. Tyvärr missar jag Morapinglan, men den finns kvar även nästa år. Här är resans grymma laguppställning:

Linnéa Holmstrand, -82
Min högstadiekompis och Idas gymnasiekompis. Sjuksköterska som pluggar till läkare i Lund. Högstadiets bästa handbollstjej, men har aldrig tävlat i konditionsidrott. Gillar P1 och är en härlig person att föra diskussioner med. Dansar lindy hop på nätterna i Herräng en vecka varje år.

Micke
Linnéas pojkvän som vi inte känner så bra. Molekylärbiolog som verkar snäll och har bra filmsmak. Gillar bland annat Magnolia och Krystof Kieslowskis verk.

Sofia Johansson, -82
Idas barndomskompis som till vår glädje flyttat till en liten stuga i Aplared, ca 300 m från vår sommarstuga. Vidareutbildar sig till distriktssköterska. Snällare och sötare tjej i Sjuhäradsbygden får man leta länge efter.
– HalvVasan 2011 på 3:39, Göteborgsvarvet 2011 på 1:38
Anmäld till Vasaloppet 2012

Josefin och Martin

Josefin och Martin

Martin Josefsson, -82
Min motståndare i skidspåret i ungdomsåren, men det visste vi knappt då. Kärlek vid första ögonkastet när vi sågs i Borås för två år sedan. Från Smålandsstenar och tidigare klubbkamrat med Maria Rydqvist. Bor i Borås och jobbar som arkitekt.
– 297:a i Vasaloppet 2010, 9:59 på Kalmar Triathlon 2011, anmäld till Jizerska Padesatka 2012 (åker med oss i UIF)

Josefin Larsson, -86
Sambo med Martin och jobbar under en UIFare: Stefan Palm på Lager 157 (som jag fortfarande inte har träffat, men hoppas göra det i vinter). Josefin har köpt två nya serviser varje gång vi ses och har känsla för inredning. Har aldrig tävlat i konditionsidrott.
– Anmäld till TjejVasan 2012

Jodå, Mårten är en jäkel även på limbo

Jodå, Mårten är en jäkel även på limbo

Mårten Larsson, -83
Helyllekillarnas helylle. Jag får mindervärdeskomplex som svärmorsdröm. Mårten är mysfarbrorn som kan sticka, dansa, laga mat, vara mest omtänksam i världen, prata spanska, spela dragspel och nu även åka skidor.
– 7:04 på Öppet Spår 2010

Lisa Lindeblad, -82
Född i Bredared utanför Borås, nu med färre kossor som grannar. Bor och jobbar i Stockholm på Skanska. Smart tjej som ställer smarta frågor. Har nyligen blivit blixtkär i längdåkning och läser Pölderkatalogen som morgontidning.
– Har sprungit Göteborgsvarvet på under 2 timmar de senaste två åren.
Anmäld till Vasaloppet 2012

Erik Wickström, -82
– 52:a i Vasaloppet 2011
Anmäld till Vasaloppet 2012

Ida Wickström, -82
– 2:51 på TjejVasan 2011
Anmäld till TjejVasan 2012

Några ur laguppställningen. Här Lisa, Linnéa Mårten, Ida

Några ur laguppställningen. Här Lisa, Linnéa Mårten, Ida, Sofia, Dan och jag på väg mot Laktatjåkko i Björkliden.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Långberget på nyår!

  1. orestig skriver:

    Det är fint i långberget, satt senast igår och kollade hur snöproduktionen går, och grymma banor för mig dödlig, bara serpentinerna ner från hotellet till stadion höjer pulsen. Ta med stooora trugor om du ska köra långa slingan (25km?), bara skoterpackad

  2. Johan Martinsson skriver:

    Härligt och höra att det blir nyårs-firande även för dig i Värmland 😉 Titta förbi metropolen Torsby innan du beger dig till skogen i öpperdalen 🙂

Kommentarer är stängda.