Northug är min idol

Jag fick tips att se senaste avsnittet av Debatt på SVT Play, där man från minut 5 till minut 14 diskuterar huruvida Petter Northugs målgester är osportsliga eller ej. I studion finns en nolla från Aftonbladet, samt en norsk skidjournalist. Som väntat förlorade Aftonbladets dåligt initierade reporter diskussionen med råge, men jag hade önskat att han blev än mer utskrattad. Den norske journalisten undrar bland annat om vi svenskar lider brist på humor och får publiken med sig.

Northug på Cascotiden

Northug på Cascotiden

Många tycker annorlunda men jag kan bara säga så här: Northug är en snäll kille som tycker om att ha kul. Att göra de målgester han gör betyder att han verkligen respekterar sitt motstånd, inte tvärtom. Northug är det bästa som hänt skidsporten på flera decennier. Vår sport behöver en superstjärna som vi nu har fått.

Jag tycker citat som “barneskirenn”, “ni borde byta slutman i stafettlaget” och “Kalla är den svensk jag är mest orolig för i dagens lopp” är ganska mycket roligare att höra framför TVn än “kroppen svarade OK idag”, “tekniken stämde bra uppför” och “jag har börjat släppa upp träningen lite grann”.

HEJA NORTHUG!!!

Kommentera gärna inlägget om du håller med eller tycker precis tvärtom.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Northug är min idol

 1. Joakim skriver:

  Jag såg debatten och tänkte samma sak. Northug med den glimten i ögat han har, är det bästa som hänt sporten. Att vissa svenskar är avundsjuka går att leva med men när dom har egna tidningar/tv-program så blir det för mycket. Jag har sett några norska sändningar från längdåkningen och dom kommentatorerna är otroligt kunniga och vet det mesta om alla åkarna från Sverige och verkligen gläds med svenskarna när det går bra för dom.

 2. Anna skriver:

  Har inte sett debatten men man behöver ju bara knäppa på Vinterstudion… Jag stört gillar Northug på samma sätt som man gillar Zlatan. Ingen präkt och inga slätstrukna svar, Zlatan har ju tappat lite med kaptensbindeln. Gillar Northugs attityd men sedan är det kanske inte super bra för sporten att Northug och Björgen i princip verkar oslagbara…

 3. Håkan Huselius skriver:

  Han är ju rolig, han gör det ju med glimten i ögat. Det är ju skoj!
  Klart man kan vara kaxig när man är bäst.
  Hejja Notrhug säger jag…..

 4. Tor skriver:

  Jag gillar roliga personer men tycker inte att just Northugs målgester eller mycket av det han säger är speciellt roligt – snarare taskigt. Robin Bryntesson är rolig.

 5. mattias skriver:

  Både Northug och Zlatan är speciella idrottsmän att se på. Men deras intervjuer är katastrof, pajkastningskomedi som inte går hem i skidstugorna. De säger ju aldrig något intressant!

 6. Erik Wickström skriver:

  Kul med all respons, bra att åsikter från båda lägren. Fortsätt så 🙂

 7. Tor skriver:

  Jag håller verkligen med om att alla “kroppen kändes bra”-svar i intervjuer inte är något man lägger på minnet. Inte heller lär Marit Björgens målgester gå till historien – hennes resultat kommer dock att göra det.

  Jag blev verkligen bekymrad när jag läste om en mamma som kommit hem från en ungdomstävling och sett små barn som skulle “skoja” med dom som kom lite längre bak i tävlingen – alla ville ju vara Northug.

  Jag ser nog hellre att barnen har Björgen som förebild än Northug, även om det kanske blir lite tråkigare för TV-tittaren.

 8. Oskar skriver:

  Jag känner mig lite oslagbar i spurten mot dig Erik efter kraftig plusstatistik…ska nog börja med en målgest i petit-format…

  • Erik Wickström skriver:

   De där fåtal jävla sekunderna du alltid ska vara före inträffar ju både med masstart och vid individuell start. I SM-stafetten hoppas jag vi kan mötas pojke mot pojke och då ska jag fälla dig innan upploppet 🙂

 9. Skidjan skriver:

  Kan inte säga att jag håller med dig, men du får givetvis ha din åsikt. Å andra sidan håller jag inte med fånarna på AftonExpressenblaskorna heller, de borde hålla sig för goda att sprida sina åsikter.

  Södergren är min idol, struntsamma hur det går för honom. Om inte Northug vann så ofta så tvivlar jag på att han vore lika omtyckt. Med Anders är det tvärtom, han är omtyckt både i med- och motgång.

 10. Andreas skriver:

  Håller med dig helt, hela den här grejen med Northug-hat är väl i princip iscensatt av aftonbladet (efter att svt-Karlsson drog igång det) för att sälja lösnummer

Kommentarer är stängda.