Näst bäst i världen

1.22.51.5 på en halvmara SkiErg

1.22.51.5 på en halvmara SkiErg

Det har mest blivit inomhusträning i veckan: ett lugnt stakpass på snön i Östersund i måndags, vila i tisdags, 45 min lugn spinningcykel i onsdags och så två roliga pass i torsdags och fredags.

Torsdag
5000 m roddmaskin: 18.21 min (1.50 min/500 m), nytt PR med 10 s. Stegrande puls som avslutades på 181, vilket är typ 97 % för mig. Körde på motstånd 5 av 10 på en Concept2:a. Olle Häggdahl och jag körde ihop och jag varnade honom innan start för det förädiska med en roddmaskin i det att allt känns lätt i början, för att man sedan blir skittrött. Olle fattade nog inte vad sin äldre träningskompis sade och bombade på i typ 1.45-fart första 2000 m och låg klart före mig. Sedan kroknade den 24-årige junioren och landade på 18.49 min.

Fredag
Eftersom träningen under veckan av olika anledningar hade varit lite sådär så bestämde jag mig för att utmana skallen lite grann. Jag ställde SkiErgen på 21098 meter, alltså en halvmara. På stolen bredvid lade jag en koffeingel från Enervit och en öppnad vattenflaska. På dataskärmen satte jag på en extremt vinklad dokumentär om Pearl Harbour. Det blev mer komedi än historia då den amerikanske producenten målade upp alla japaner så puckade och sina egna landsmän som hjältar och assnälla. Värre propaganda finns nog bara i Nordkorea.

Sedan var det bara att sätta igång. Jag höll en jämn fart av 1.57.8 min/500 m hela vägen, vilket renderade tiden 1.22.51.5. På motstånd 6 av 10. Helt klart svettigt, men bra mental träning att stå där i nästan en och en halv timme. På nätet finns det en “världsrekordlista” för SkiErg. Bara en tid på halvmaran är bättre, men säkerligen har många kört snabbare utan att registrera. Tyvärr ställde jag in min på 21098 m och inte 21097 m (en halvmara är 21097.5 m) så därför blev min verifieringskod fel, ergo ingen plats på listan för mig.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Näst bäst i världen

 1. Håkan T skriver:

  Fasen vad grymt kört och imponerande att du är så galen 🙂

  Vilket motstånd körde du på?

 2. Erik Wickström skriver:

  Tack! Motstånd 6 av 10, jag lade till det i texten nu.

 3. Håkan T skriver:

  Det är galet att du orkar hålla det tempot så länge. Jag kanske pallar i max 5000m i motsvarande. Dock tycker jag det blir jobbigare att hålla tempo med lägre motstånd pga att man måste hålla frekvensen så hög men det är väl individuellt. Hoppas det kommer snö snart så du slipper plåga psyket på Skiergen 🙂

 4. orestig skriver:

  Gött jobbat! Låter som ett underbart pass, jag gillar såna här pannbenspass. Själv körde jag 2,5 timmar spinning i tvättstugan förra söndagen. Svt play är grymt för att hålla tankarna igång

 5. Snart H35 Palmer skriver:

  Bara älskar dig alltså..vad kostar en skierg? Kanske skulle vart bra uppladdning inför västgöta premiären 2019. Har faktiskt dragit up 2km spår utanför huset på morgonen så ja ska ut o träna nu snart..du måste va högst up min twitterföljar lista så börja twittra..
  H35 Palmer

Kommentarer är stängda.