Nostalgi

Jerry Ahrlin och Daniel Tynell hissar sin skidjournalist.

Jerry Ahrlin och Daniel Tynell hissar sin skidjournalist och överman efter Jizerska Padesatka 2011 .

Klockan är 07.30 och jag har redan varit uppe i över två timmar. Jag sitter i en av två minibussar som Ulricehamns IF har hyrt för att åka ned till Tjeckien för att skörda framgångar i Jizerska Padesatka.

Jag har goda minnen från det här loppet. Förra året blev jag 24:a, vilket är ett av mina bästa skidresultat någonsin. I vanlig ordning fick jag en dålig start, men sedan vände det. Banan går uppför en jättelång backe i början och efter ett tag började jag åka om folk som jag sedan aldrig mer såg i loppet: Henrik Alm, Anton Järnberg, Martin Rosvall, Daniel Tynell, Jens Arne Svartedal och flera andra finåkare. Jag trodde knappt att det var sant. Till slut hamnade jag i en klunga med Dan Moberg, och vi följdes in till mål.

Anton Järnberg (t v) och Dan Moberg efter Jizerska Padesatka 2011

Anton Järnberg (t v) och Dan Moberg efter Jizerska Padesatka 2011

Ahrlin har självdistans
Det häftigaste var när jag stakade om och slog Jerry Ahrlin. Jag hade veckorna innan varit i Östersund och gjort en jättestor artikel på honom där han bland annat förklarade hur man använder bålmuskulaturen när man stakar. När vi pratates vid i målfållan sade jag skämtsamt med en stakrörelse i luften att det vore bra om Jerry kunde få med magmusklerna när han stakade, då skulle det gå snabbare. Jerry skrattade högt.

Jag jobbade då för skidsport.com, så jag hade för vana att alltid lägga kameran i klädpåsen så jag kunde fota och intervjua de svenska elitåkarna efter långloppen. Så även denna gång. Det blev dock lite märkligt, eftersom jag hade slagit hälften av de som jag intervjuade. Det får jag höra än idag (i positiva tongångar), att det var lite kaxigt att intervjua folk som kommit i mål efter mig.

Fina minnen
Det finns vissa uttryck jag inte gillar. Ett av dem är ”man kan inte leva på gamla meriter”. Det stämmer ju inte alls. Jag tänker på denna dag i Tjeckien nästan varje dag. Den inre tillfredsställelsen gör och jag gjort mig så himla glad så förfärligt många gånger. Oberoende vad jag gör för resultat i det här loppet framöver kommer jag minsann leva på mitt resultat från förra året. Skitlänge.

Tuff banprofil i Jizerska Padesatka.

Banprofil Jizerska Padesatka.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Nostalgi

 1. Mattias skriver:

  Du är grym ! Tror på dig på söndag! Topp 20! All in bara!!

 2. Löwet skriver:

  Lycka till hoppas ni har med er rubbeski:

  http://www.yr.no/sted/Tsjekkia/Liberec/Jizerka~3074075/langtidsvarsel.html

 3. muchlan skriver:

  gott med så mycket mat längs vägen.

Kommentarer är stängda.