Golf är fortfarande ingen sport – och ingen idrott heller för den delen

Denna här TT-notis är ett tydligt exempel på att golf inte är en riktigt sport, som kräver topptrimmad kondition och styrka. Skulle det gå att vinna en världscuptävling i längdskidåkning, cykel, löpning, kanot eller simning efter en 5,5 veckor lång semester?

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Golf är fortfarande ingen sport – och ingen idrott heller för den delen

 1. Erik Thiberg skriver:

  Haha! “riktig sport”

  Kan rekomendera klippet “sport som finns” med galenskaperna om du är osäker

 2. Jonte skriver:

  Golf är ju mycket tuffare än vad man kan tro. Tänk er själva, att gå en ganska lång promenad en gång varannan vecka. Med bara en kille som bär alla dina grejer. Peggar som går av, lammulströjan sticks, och så publiken som viskar alldeles för högt.

  //Robert Gustafsson

 3. Tommy skriver:

  1. Att golf inte är någon konditionsidrott är väl ingen nyhet? Det är en precisionsidrott.

  1. John Daly har inte vunnit någon tävling efter 5,5 veckors semester – han har gått EN bra runda.

  2. Det finns inte några idrottare (?) som tävlar och tränar så mycket som golfare. Är du duktig så är det tävling 4-5 timmar 4 dagar i veckan och träning dom resterade tre veckodagarna.

 4. Fredrik Swahn skriver:

  Svår fråga, även jag har svårt att se en totalalkad, gravt överviktig person som en idrottsman. Man uppenbarligen är han duktig på det han gör. Tommys punkt 2 (som väl borde vara 3) aktualiserar även frågan om begreppet träningsmängd. Är det löparen som springer 20 mil i veckan eller gubben som struttar omkring i en golfbil dygnet runt som tränar mest? Och kan man säga om Daly att han är vältränad…?

 5. Tommy skriver:

  (Ska se om jag lyckas få till numreringen den här gången…)

  1. Man åker inte golfbil under tävling och även mycket sällan på träning eftersom det helt enkelt inte är tillåtet på de banor där världseliten spelar.

  2. Daly är vältränad på det som man absolut måste vara duktig på för att kunna spela golf (precision). Ungefär som bowling, curling, skytte, biljard m.m.

  3. Daly är ju extrem i golfvärlden – det går inte att dra några slutsatser om golf genom att bara titta på honom.

  4. Daly får uppmärksamhet för att han är annorlunda – inte för att han är speciellt bra. Han är inte ens rankad bland dom 500 bästa golfarna i världen.

 6. pauli skriver:

  Ohhlalaa ! Det var väl själva f…n at det finns pellejönsar som måste gå in på en längdblogg. Finns kanske nåt dataprogram som nosar upp negativa artiklar om fjanteriet golf. Nej golf är en bilmodell och fritidssysselsättning för vissa.

 7. Tommy skriver:

  Kanske är så att det finns dom som både gillar både längd och golf?

Kommentarer är stängda.