Dumt uppträdande i König Ludwig Lauf

Officiell ursäkt:

Jag vill be om ursäkt för mitt beteende i König Ludwig Lauf idag. Mitt startnummer var 96 och jag åkte i en svart-gul dräkt med Casco-glasögon. Jag uppträde omoget och barnsligt. Detta är min andra säsong som elitåkare i Ski Classics och nu när jag är i bra form ville jag testa hur snabbt det gick i den absoluta täten. Efter ett par kilometer gick jag ut i eget spår och åkte så fort jag kunde, enbart för att ligga först i loppet under några sekunder, vilket jag också gjorde. Mycket omoget och inte bra för loppets image med sådana pajasfasoner där framme.

Sedan gjorde jag ett dumt spårbyte i nedförsbacken efter den första stora backen efter ca 4 km. Detta ledde till att jag själv bröt staven och ramlade. Att mitt eget lopp blev förstört är oväsentligt, men det ledde också till att två andra personer ramlade. Som tur var klarade de sig utan stavbrott och kom ganska snabbt på benen igen. Jag såg inte vilka det var, men jag tror det var Anton Sjöholm, samt någon från Team United Bakeries.

Det var till 100 procent mitt fel och jag var alldeles för övertänd över att kunna hänga med där framme. Nu har jag lärt mig en läxa och jag kommer inte att uppträda dumt och omoget i framtiden. Jag är mycket ledsen över att det var två personer som föll på grund av mig. Jag förstår om ni är arga och jag förstår att denna ursäkt är en klen tröst.

Erik Wickström, startnummer 96

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

10 svar på Dumt uppträdande i König Ludwig Lauf

 1. Z skriver:

  Det kan väl hända vem som helst, även den bäste!!
  Du ska se dom som langar dricka,,,, dom fäller ju mer åkare än nödvändigt helt i onödan!

 2. Magnus skriver:

  Starkt att be om ursäkt men båda grejerna kunde hänt vem som helst som är tillräckligt bra förstås:)

 3. BruntboJohn skriver:

  Att ligga först en stund var förmodligen en mycket bra erfarenhet att få. Att testa är det inget fel på, särksilt när du är så nära toppskiktet att det faktiskt är tänkbart att kroppen skulle kunna hänga med. Vore jag din coach skulle jag ha sagt: “Erik, du måste testa någon gång. Bättre idag än under Vasan.” Nu vet du vilka farter det handlar om och har förmodligen lärt dig mycket om strategi från dagens lopp. Och som Mark Levengood säger, “Det är bara att bryta ihop och gå vidare” 🙂 Lycka till under Vasan!!!

 4. Ingemar Nyman skriver:

  Man lär så länge man lever. Inget att göra det kan hända den bäste. Bra jobbat ändå. Ingemar Nyman

 5. Sara skriver:

  Erik, både jag och David tycker du är för hård mot dig själv! Tyvärr såg vi dig inte, vi har glott och glott på TVn efter nr 96 men fann bara nr 95 som drog tillsammans med damvinnarna. Bra kört ändå med fall och bruten stav!

 6. Niklas skriver:

  Jag log för mig själv när jag såg dig dra framför dom stora pojkarna. Nu mår han tänkte jag:-D
  Du får skylla på ungdomlig entusiasm;) Sen tycker jag att dom drickalangare som backar över spåren efter att de gett dricka ska skämmas mer än va du ska göra!

 7. Fredrik skriver:

  Jag tycker du är löjlig som ber om ursäkt för att du gick upp i tät. Alla som kan göra det har rätt att göra det. Fö gillar jag din blogg skarpt. Lycka till i vasan!!

 8. Jimpa skriver:

  “Dumt och omoget”, det gäller väl isåfall enbart spårbytet som du gjorde, som orsakade ett par medtävlande’s fall. Lesson learned verkar det som, iochmed din officiella ursäkt…

  Däremot att be om ursäkt för att du lägger dej först, det köper jag inte.
  Vaf**n, det är störtcoolt att bara fixa att dundra fram i täten och ligga och dra en bit.
  Bra för självförtroendet att veta att du har farten .
  Kör hårt !!

 9. fred skriver:

  jag tycker du borde bjudit på ett ryck när du låg i täten, får väl bli på vasan istället då:)

 10. Erik Wickström skriver:

  Tack ska ni ha!

Kommentarer är stängda.