Huskvarnaloppet blev en härlig trippel för Ulricehamns IF

Resultat Huskvarnaloppet 2012 finns här.

Jag skejtade Huskvarnaloppet igår kväll. En 10,5 km lång mjölksyrafest som tog ca 24 minuter att fullborda. Det var sju nycklar varv på ett kort konstsnöspåret vid IKHP-stugan utanför Jönköping.

Tävlingar på elljusspår i skejt blir ofta väldigt jobbigt eftersom det aldrig blir någon vila. Inga långa nedförsbackar där man kan fika.

Bara UIFare på pallen. BIlden är stulen av Ski Team Syd.

Jag körde full fart från början men kände tidigt att syran tilltog och flåset var uppe i max. Kvällens konung Emil Ekman kom ikapp efter ca 4 varv (15 s startmellanrum). Sedan låg han i rygg ett varv innan han drog de två sista. Då var jag så trött att jag mådde illa, men jag höll hela vägen in och slutade 17 s efter honom i resultatlistan. Vi hade ungefär likvärdigt glid på skidorna. Jag delade andraplatsen med snygge-Marcus, som är tillbaks på allvar efter sin knäoperation.

Nytt skejtlopp på lördag
Sedan ett par månader tillbaka har jag inte skejtat så mycket, så det var tufft för benen. Det var också lite knixigt i alla 180 graders-svängar på stadion eftersom jag hade klassiska skidskor (bytte bindning precis, nya skejtskorna är på ingång). Men det hade ändå inte gått att göra något åt Emil, som idag rättvist slog mig i skejt för första gången. Grattis!

Både Emil och Marcus är med i Ski Team Syd, som leds av den passionerade skidentusiasten Martin Eckervad. Han höll på att skita ned sig på sista varvet när han insåg att Emil skulle sopa hem bucklan. Men hans glädje kommer att vara kortvarig. Jag kommer nämligen att vinna över både Emil och Marcus i Västgötaloppets skejtlopp över 23 km på lördag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.