Feber – vad ville Gud med det?

Jag vet. Jag har jordens bästa fru (gravid dessutom), jag har ett fantastisk rikt socialt liv, jag har världens roligaste jobb, jag lever i mina drömmars stad och min cykelpark är något jag som tonåring aldrig ens kunde fantisera om.

Men ändå. Det är inte kul. Jätteintekul. Skittråkigt. Att vara sjuk veckan innan Vasaloppet. Rejält sjuk dessutom. Sängliggande hade jag varit om jag inte jobbat. Jag dricker varmt vatten med ingefära, citron och vitlök. Jag klunkar Kan Jang. Jag trycker i mig Echinacea i toxiska nivåer. Jag håller tummarna.

Klockan 03.12 måndag morgon vaknade jag upp med en sandlåda i halsen. Jag har hållit mig frisk länge, men de senaste veckorna har jag känt att jag legat på gränsen. Och till slut gav mitt normalt sett pansarbeklädda immunförsvar upp. Så här har träningsdagboken sett ut hittills i veckan.

Måndag 20 feb: Sjuk. Feber, halsont, snuvig. Känner mig sjuk.
Tisdag 21 feb: Sjuk. Feber, halsont, snuvig. Känner mig sjuk. Hostan kom mot kvällen.
Onsdag 22 feb: Sjuk. Feber, halsont, snuvig, hosta. Aningen bättre, men fortfarande kass

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i hälsa, Träning och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Feber – vad ville Gud med det?

 1. hubert skriver:

  Beklagar Erik, har själv ett liknande upplägg. Låg på gränsen förra veckan med träning och tävling kombinerat med jobb och lite sömn. Och nu är jag dunderförkyld.

  Hur tänkte du lägga upp återstående träning för att minimera formförlusten? Hårda korta pass? Styrka? Vila? Långpass?

  Lycka till och krya på dig!

  /hubes

 2. Anna skriver:

  Du har väl testat universallösningen med att saltvatten skölja näsan? Skaffa en jättespruta som finns på apotek och är anpassade för ändamålet sen är det bara att skölja ur bakterierna! Överdosera Zink är också ett bra tips
  Och kom ihåg – placeboeffekten är den enda sanna effekten!

 3. Mattias Fritz skriver:

  Precis samma här… Krya på oss!

 4. Erik Wickström skriver:

  Ja, krya på oss 🙂
  Läste på din blogg Mattias att du tror det är influensan. Tja, kanske. Sjuk satan är man i alla fall.
  Tack för tipsen Anna! Det låter otäckt att skölja näsan, men säkert bra!

 5. Marie Schörling skriver:

  Ta det lugnt Erik. Din kropp behöver vila och det får de nu. Du kommer att stiga upp starkare än nånsinn.
  Har Du några goda råd till mej inför Vasaloppspremiären på måndag!!!
  Marie
  PS även jag har köpt Echinagard+
  Blutsaft

 6. orestig skriver:

  Nu börjas det…snacka ner formen inför vasan. Är det för inlägget om att du är ”dark horse” till vasan som gjorde att du var tvungen till att sjukanmäla dig?;)

 7. Pierre skriver:

  Jag som var bekymrad över min kropp som ger oroväckande signaler……
  Fy så surt att bli sjuk så här nära inpå….Men du har ju tid på dig det är bara att så lugnt som möjligt vänta tills du blir frisk och sedan slipa till de sista formkanterna…du ska se att toppformen infinner sig lagom till skottet går Kl 08.00 i Berga By.
  Själv så kommer jag vara i mitt livs form och njuta av att ha de bästa skidorna och den trevligaste ”skidturen ” i mitt liv den dagen ..
  Sen att jag inte är nån toppvallare och att det ser ut till att bli blötföre och att jag känner mig småkrasslig (igen) det behöver man ju inte fundera över nu….det får man ta på plats..
  Tänk på att du kommer att vara mindre nertränad och mer sugen på att åka än de andra däruppe och formen kommer säkert vara kvar och kanske till och med bli bättre när du kommer igång igen .
  Lyckas man inte boosta sig 100 kroppsligen så får man göra det 110% mentalt istället det måste ju kompensera?
  Krya på dig

 8. Ingemar Nyman skriver:

  Krya på dig Erik bättre förkyld nu än två dagar innan vasan

 9. Marie Schörling skriver:

  Tack för tipset Erik.
  Jag glömde mitt viktigaste tillfriskningstips (och för allt annat också för den delen) ett glas gott rött. Gärna Amarone, det är säkert särskilt hälsobringande.
  Marie

Kommentarer är stängda.