Tufft som pensionär

Pensionsbesked från KPA Pension

Pensionsbesked från KPA Pension som kom i brevlådan för några dagar sedan

På pensionsbeskedet ovan syns det att jag får 15 kr i månaden när jag fyllt 65 år. Det ser man andra ord ut som om jag får sälja både tempocykeln, pulvervallorna och Idas smycken för att få vardagen att gå ihop.

Men riktigt så illa är det inte. Jag är inte en sådan där frilansande idrottare som nolltaxerar (inte helt ovanligt). Min lön är inget att skryta med direkt, men jag ser till att gå med lite vinst varje varje år så jag kan betala skatt och få poäng till sjukpenning, föräldrapenning och pension.

Besked ovan är från tjänstepensionen, som sedan jag slutat på Sverige Lantbruksuniversitet i Uppsala inte längre växer. Tjänstepensionen är upp till varje arbetsgivare att betala. Kvar finns däremot inkomstpension, som är i direkt proportion till lönen. Inkomstpension tillsammans med den idiotiska premiepensionen (vem fan kom på att man ska placera sina pensionspengar på börsen, självklart har jag inte gjort något aktivt val) utgör allmän pension. Eftersom jag inte har någon tjänstepension sysslar jag även lite med privat pensionssparande, för att inte bli gatans kapitalsvagaste pensionär om 35 år.

Så, där kom lite info inom ett område som kanske är vardagens tråkigaste. I stark konkurrens med att leta rätt elpris.

Pensionen enligt pensionsmyndigheten.se

Pensionen enligt pensionsmyndigheten.se

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Tufft som pensionär

 1. Oskar skriver:

  En petit pension kommer bara leda till mer cykling på gamla dar…se det possitivt 🙂

 2. Fredrik Swahn skriver:

  Det är bara talanglösa och trygghetsknarkande människor som behöver oroa sig för pensionen. Låt spoling-Erik slippa bry sig om gubb-Erik i några år till. Behåll hojarna och slösa med pulvervallan.

 3. Rolf Lundkvist skriver:

  Kolla Positiv pension på nätet, jag låg på – numera på +. Deras upplägg känns ärligt!
  Mvh Rolf som diggar den sköna sömn du verkar få efter 21 mil….

Kommentarer är stängda.