“pH-värde mellan 15 och 20”

Jag såg på Bloggportalen.se att den här bloggen är Borås näst besökta den senaste veckan. Överst på listan ligger en tjej med namn Laila Aziz, som skriver om sin “vardag, mode, skönhet, shopping och en massa annat roligt.” Precis som många andra unga tjejers bloggar innehåller den många “dagens”, alltså dagens outfit, ergo vad de har på sig dagen till ära.

Trots att jag har svårt för “mode och skönhet” i den här formen, så vill jag inte måla upp en nidbild av Laila, som säkert både är snäll, trevlig och ödmjuk. Hon har uppenbarligen lyckas med det hon gör och jag tror absolut att hon är en förebild för många. Men som naturvetare kan jag inte låta bli att undra när jag läser följande mening i detta inlägg med titeln “Skönhetstips – Tvål i ansiktet”:

Använd inte vanlig tvål till att tvätta ansiktet med, eller till att ta bort make up. Det gör så att huden blir uttorkad och rester av smust och make up sitter ändå kvar. Detta för att de flesta tvålarna har ett väldigt högt pH-värde, mellan 15 och 20.

Det måste vara otroligt få vätejoner. Jag som trodde pH-värdet brukade ligga mellan 0 och 14.

Och Laila, om du läser det här så ta verkligen inte illa upp. Hade jag varit ointresserad av konditionsidrott hade jag drivit med mig själv hela tiden!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på “pH-värde mellan 15 och 20”

  1. Micke Å skriver:

    Dina två sista meningar var några rejäla pansarvagnshinder. Haha! Tänk om du omformulerar dem, öppnar upp så att modebloggaren vågar ta plats på din sida. Ja, då kan jag tänka mig att det uppstår helt nya diskussioner…Låt modevärlden driva med oss skidnördar!!

  2. Jonas G skriver:

    …eller så kanske hon inte har ägnat sig tillräckligt mycket åt idrott…

Kommentarer är stängda.