Dalsland X-country på lördag

Dalsland X-country 5 maj 2012. Seedningslopp för norska Grenserittet.

Dalsland X-country 5 maj 2012. Seedningslopp för norska Grenserittet.

Förra året cyklade jag hela långloppscupen i MTB i samband med ett jobb för cykeltidningen Kadens. Jag hade aldrig cyklat MTB innan dess och det var vansinnigt roligt. Särskilt eftersom jag förbättrades så mycket under säsongen. I år kommer jag dock inte att åka hela cupen.

Sedan jag gick i mål i Bockstensturen i början av september förra året har jag cyklat 30 min i skogen. Det var i tisdags. Så det kommer bli en mysigt chock när jag kommer till Bengtsfors för att köra Dalsland X-country 50 km på lördag.

Förra året fick jag låna en instegsmodell av Merida, 29 tum och 12,5 kg tung. Det var med all säkerhet elitfållans klart tyngsta cykel, men jäklar vad bra den var. Jag behövde aldrig ställa in växlarna eller bromsarna, den gick som en klocka hela säsongen.

I år kommer jag att köra på en mycket lättare och finare 29-tummare från Merida, det ska naturligtvis bli kanonkul! Men den var inte kommit än, så i helgen blir det på en 26-tums O.Nine 2000-D. Surfade in nu och såg att den kostar 38 999 kr. Love på Merida (jäkligt bra kille på många sätt) är modig som lånar ut till mig. På lördag ska den kriga i de dalsländska skogarna!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.