Surströmming i maj, är det OK?

Svärfar Inge Pettersson ska få plantsättningshjälp idag

Svärfar Inge Pettersson ska få plantsättningshjälp idag

Jag funderade ett tag på att åka upp till Skövde för att cykla Billingeracet igår. Men det fick bli altanskrubbning och källarröjning istället. Pappa har har två rum han inte har flyttat ut än och man kan uttrycka sig så att vi hjälper vi till med att slänga ut hans saker. För att viktiga saker som vallabord och SkiErg ska vara mer lättillgängliga.

På kvällen bjöds det på surströmming ute hos Idas föräldrar i Aplared. Efter nio år i familjen har jag lärt mig proceduren:

  • Rensa surströmmningen
  • Skala och mosa mandelpotatisen
  • Smöra två hårda tunnbrödskivor med Bregott
  • Lägg den mosade potatisen och surströmmingen tillsammans med hackad lök mellan brödskivorna och avnjut läckenheten med snaps och visa.
Surströmmingmåltiden i olika beståndsdelar

Surströmmingmåltiden i olika beståndsdelar

Ölen hoppade jag över. Jag avskyr öl. Whisky är också något jag med glädje håller mig borta ifrån.

Nu ska jag åka ”rullskidor” på grusvägar i Aplaredstrakten med Skike VX Twin (recension kommer). Efter det ska jag hjälpa svärfar att sätta granplantor ett par timmar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Mat och dryck, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.