Jättetrevlig cykeltur

20120722-004744.jpg

20120722-004800.jpg

Cykelturen från Borås till Ängelholm blev jättelyckad igår. Fint väder (äntligen) och mestadels bra vindar. Martin Josefsson hängde med första 15 milen och faktiskt blev han lite trött i slutet. Inte illa. Halvvägs cyklade vi ikapp den 20 årige orienteraren Johan Högstrand, som bland annat blev 7:a på JVM nyligen. Jag har bara läst om honom i tidningen förut, så det var jättetrevligt att träffas. Han hade bland åkt Marcialonga och svor över organisationen på ungefär samma sätt som mig, om än aningen mildare. Johan hängde på oss i ca 5 mil innan han vinklade av mot 5 dagars, som i år avgörs i Halmstad. Hoppas hälseneinflammation ger med sig Johan!

Johan Högstrand hade en lastgammal stålhoj med pump på ramen. Och utskrivna kartor istället för GPS på telefon. Någon förvånad över att han är orienterare?

Johan Högstrand hade en lastgammal stålhoj med pump på ramen. Och utskrivna kartor istället för GPS på telefonen. Någon förvånad över att han är orienterare?

Martin och jag fortsatte mot Frösakull, där jag frossade i koffein och nygräddade våfflor i trevligt sällskap, bland annat Martin “svärsläkt” och min familj. Ja, så måste det ju heta. Astrid och Ida är min familj, häftigt.

Inga mentala svackor
Efter det drog jag själv vidare till Vejbystrand med ett fikastopp i Vallberga. Som vanligt när jag stannar till på ett kafé blir det kaffe och chokladbiskvi. Detta hak var mysigt och jag pratade med ett par från Trollhättan som kört till Laholm på motorcykel och idag hade hyrt cyklar.

Jag tyckte jag höll hyfsat tryck i pedalerna hela vägen och sista 20 min drog jag på lite för att hålla 33.0 km/h-snittet. En härlig dag och inte dåligt att ha roligt i över 6 timmar på en cykel. Tidigare långturer har jag alltid haft ett par mentala svackor, men inte igår.

Vi kommer att stanna i Skåne tills på onsdag.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.