Träningsdagbok vecka 29, 2012 – 21:07 h i Torsby, Borås och Vejbystrand

Träningsappen Strava är kul

Träningsappen Strava är kul. När jag cyklade ner till Skåne i distansfart fick jag automatiskt en tid uppför Hallandsåsen utan att jag visste att det låg ett segment där. Då hamnade jag 4:a av 17 på listan. Dagen efter åkte jag dit och maxade 3.8 km uppför med 4.5 % lutning i snitt. Med 24.7 km/h i snitt slog jag rekordet. Detta går helt av sig självt, jag bara sätter på appen innan start och sedan tas mellantider av iFånen utan att jag rör den i fickan (eller på styret).

Måndag 16 juli:
– 3 h lugn cykel på landsväg. Torsby-Östmark-Kristinefors-Vägsjöfors-Torsby + lite på rullskidsbanan, fika i Vitsand. Aningen grus, men typ 90 % asfalt. Hyrd Merida MTB 29er från Valbergsängen. Trevligt med sommarprogrammen.
– 1 h stakning varav A2-tempo (halvhårt) första 30 min. Låg då på ca 3.45 min per varv runt konerna, som snabbast 3.37 min med långt kvar till max. Snön är snabbare nu än tidigare år.
– (Direkt efter) 1 h lugn skejt utan stavar
Tisdag 17 juli
:
– 42 min lugn skejt utan stavar (prövade först ett varv stakning, men nu gör höger armbåge lite ont, alltså inte bara en känning). Körde hårt ett varv benskejt på 2.56 min (precis före Pontus som åkte klassiskt).
– (Direkt efter) 45 min lugn löpning bl a hårda 7,5:an.
– 20 min styrka i Valbergsängens gym
– (Direkt efter) 2 st 2 varvs-intervaller MTB på Torsbys rullskidbana med 4 min vila. 14.47 och 14.39 min. Åkte på 27,5 tums mountainbike för första gången i livet. Tot 1:05 h.
Onsdag 18 juli:
– 3 h lugn cykel på asfalt. Torsby-Östmark-Lekvattnet-Torsby + lite på rullskidsbanan. P1 Sommar är fantastiskt.
Torsdag 19 juli:
– 20 min lugn SkiErg på motstånd 1
– 1:13 h lugn MTB med Martin Josefsson, slutade i stugan i Aplared
Fredag 20
juli:
– 30 min styrka på Onyx, 20 min bål + 10 min med vikter. Benskejt med tröghjul till (17 min) och från (21 min) stan
Lördag 21
juli:
– 6:20 h cykel. 21 mil. 33.0 km/h i snitt. Aplared-Vejbystrand (karta och data på Strava). Supersuperfin tur, våffelpaus i Fröskull (med Martin Josefsson och delvis Johan Högstrand dit). Medvind, men tryckte ändå hyfsat för att vara distanspass. Kändes bra i den farten, inga rejäla pulshöjningar. Testade USWE vätskeryggsäck.
Söndag 22 juli
:
– 1:20 h cykel inklusive ett backryck på 9.26 min (Östra Karup T-korset-Hallandssåsen bensinmacken) och en platt intervall på 20 min.
– 1:40 h cykel med Jochen varav 10 min A2 när han skulle göra en hård klättring. Jättefin tur upp och ner på Hallandsåsen. Jag var dock seg och sög hjul i perioder.

Totalt 21:07 h inkl 1:01 A3, 40 min A2 + 2 pass styrka.

Kommentarer: Visst, jättemånga timmar, men det mesta lugn cykling. Har känts segt och dåligt, därför inte mycket intensitet. Att armbågen (just nu är höger värst) gör ont är inte roligt. Alls. Cykling behöver jag inte mer för att komma snabbare till Mora den första söndagen i mars. Kul tur i alla fall i lördags och då kändes benen bra, var dock lite segt på söndag eftermiddag.

Träningsintensiteter (jag kör sällan med pulsklocka, men vet ofta ungefär vad jag har i puls, eller så är det skattad ansträngningsnivå):
A1: 60-75 % av maxpuls (distansträning, fikatempo)
A2: 75-85 % av maxpuls (halvhårt, på eller strax under långloppsfart)
A3: 85-90 % av maxpuls (tröskelintervaller, t ex 3 st 10 min-int)
A3+: 90- %- av maxpuls (svettigt, t ex 5 st 3 min-int eller tävling upp till en halvtimme)

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.