Ajajaj, inte alls bra

Det blir inget Ymerlopp för mig på söndag. Inte en chans att jag ställer ut. Efter en massa sjukdoms- och skadeproblem såg jag fram emot att logga en massa h denna vecka (träna mycket), men istället för en mängd härliga och hårda pass har det blivit följande dos:

Måndag: Vila
Tisdag: Vila
Onsdag: 50 min lugn klassisk åkning med en stav med Martin Ivarsson
Torsdag: 1,5 h lugn benskejt med Robert Malmgren

(Att åka utan stavar är lite lättare och ger generellt bättre pulsträning om man gör det skejt istället för klassiskt. Så nu bröt jag mitt nyårslöfte, att inte sära på benen innan Vasaloppet. Men i januari månad blev det i a f inte ett enda skejtpass.)

Ymerloppet 2010. Jag 1:a före Tobias Westman och Martin Josefsson. I år kommer jag inte till start.

Ymerloppet 2010. Jag 1:a före Tobias Westman och Martin Josefsson. I år kommer jag tyvärr inte till start.

Jag kände en svag, annorlunda smärta högt upp till vänster i ryggen innan loppet i söndags. Jag tror det kom från Marcialonga först och främst. Smärtan var då svag, men på sista milen i Ulricehamnsloppet gjorde det ganska ont och kvällen efter var fylld av smärta. Måndag och tisdag vilade jag och hade till och med ont när jag låg i sängen och när jag vred kraftigt på ratten i bilen. Nu är det bättre, men långt ifrån bra.

“Otur” är ett ord jag inte tänker använda, eftersom det är ett av svenska språkets sämsta ord. Men det känns inte riktigt rättvist. När jag äntligen har kortare arbetsdagar, är frisk och fått till en riktigt bra form så händer detta. Det är verkligen inte bra för Vasaloppsförberedelserna, jag har ju liksom aldrig tagit igen den träning jag missat i november, december och januari. Naprapaten David Privér, som vikarierade som idrottslärare åt oss när jag gick på högstadiet i Sandared, säger typ att jag har en svullen sena nära bakre revbensfästet. Typ. Han satte nålar där i tisdags och jag skrek högt. Idag ska jag dit igen och då ska jag också skrika. Men han verkar snäll utan nålar.

Det bästa med att vara skadad är att man får mycket tid med familjen. Idag coachade Astrid och jag Ida när hon körde 8 st 1.45 min-intervaller på skidstadion. Det var Idas 7:e skidpass för säsongen och förhoppningsvis kommer hon ställa av allt och alla i TjejVasan, som hon i år ska köra för 3:e gången.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på Ajajaj, inte alls bra

  1. Tomas Kallin skriver:

    Kolla med ANDERS RYDENHOLM på Rehab direkt på Trandared. Jag kontaktar alltid Anders när jag fått löparskador. Han sätter också nålar med el /Tomas Kallin

Kommentarer är stängda.