Fredrik Ousbäck nya Västgötastjärnan?

Filmsnutten spelade jag in med telefonen i årets Ymerlopp. Notera att luckan vinnaren Fredrik Ousbäck har efter knappt 3 km är ganska stor.

Jag känner nog typ de flesta skidåkare i Västergötland som håller till i led 1 och framåt på Vasaloppet. Men när en blåklädd åkare som jag inte kände till hängde med oförskämt länge i Västgötaloppet i januari blev jag brydd. Vad fan var det? När jag kollade i resultatlistan efteråt insåg jag att det måste vara någon med namn Fredrik Ousbäck, från IFK Skövde.

När jag kollar upp honom på Skidresultat.se ser jag den imponerande sviten för 2013: 11:a på Grotfallsrundan, 7:a i Västgötaloppet, 2:a i Stråkenloppet, 3:a i Billingens långlopp och 1:a i Ymerloppet.

Innan Ymerloppet – som jag själv inte kunde åka pga revbens-/ryggskadan – såg jag en IFK Skövde-åkare och jag stoppade honom genast för att fråga om han var Fredrik Ousbäck. Det var han inte. Det var en junis med namn David Olofsson. Men han kände till herr Ousbäck och gav ungefär följande beskrivning:

“29 år, brandman, tränar 7 intervallpass i veckan, blivit bra på senare år, främst i år, tävlade på skyddsparaffin förra året, vallar nu.”

Se upp för denna kille i Vasan. Han blev 401:a år 2011 och 272:a år 2012. Tvåsiffrig placering i år?

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Fredrik Ousbäck nya Västgötastjärnan?

  1. Melin skriver:

    Ja killen har ju höjt sig ett par snäpp i år. Imponerande! Han va i en klass för sig i söndags. Håller med, topp 100 borde ju helt klart vara möjligt….

  2. Niklas Solsjö skriver:

    Någon måste ju ta vid efter Moberg! Fredrik har bra fart på grejerna när man möter honom på Billingen.

  3. M skriver:

    Va det du Erik som åkte med damerna sista biten in på tjejvasan?

Kommentarer är stängda.