Anders Olsson kör sitski i Vasaloppet

Anders Olsson och jag i Torsby Ski Tunnel hösten 2011.

Anders Olsson och jag i Torsby Ski Tunnel hösten 2011. Foto: Luca Mara.

Jag vaknade upp på Stenstorp i Mora. Inte så konstigt kanske, det var ju där vi gick och lade oss. Svärfar åker KortVasan idag, Ida och svärmor ställer ut i TjejVasan i morgon och sedan stannar vi här till Vasaloppet. Det är en Mora skidgymnasieelev vi hyr en lägenhet av.

Min revbens-/ryggskada blir bättre, men jag kan fortfarande inte gå på max. Inte kan jag heller enbart staka. Men det blev i alla fall två hyfsat snabba varv på Moras dagspår 10 km (grön markering) igår. 31 min per varv i -12 grader och finkornig snö. Men efteråt kändes det inte superbra i skadan. Passet var totalt 70 min långt.

Efter träningen träffade jag paralympicsguldmedaljören Anders Olsson på ICA. Han ska åka KortVasan, sedan handicap-VM i Sollefteå och därefter hela Vasaloppet. Allt i sitski. Han stakar Vasaloppet i sitski på ca 6-7 timmar, det är styvt.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Skidor, Träning och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.